missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Night Rush slots like this. Night Rush is a brand-new casino on the igaming!

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


Kardinaal Tagle: ’Missionering is geen verovering’

maandag 25 oktober 2021 door Webmaster2
Wereldmissiedag, jaarlijks op de vierde zondag van oktober, werd voor de 95ste keer georganiseerd. Dit jaar is er gekozen voor het thema: Het is voor ons onmogelijk om te zwijgen over wat we hebben gezien en gehoord. De Filipijnse kardinaal Luis Antonio Tagle, de prefect van de Congregatie (...)


God heeft geen andere handen en voeten dan de jouwe’

maandag 25 oktober 2021 door Webmaster2
Théogène Havugimana, directeur van Missio België, herinnert er naar aanleiding van Missiezondag (24 oktober) aan dat ‘geloof doet delen’. In juni werd Théogène Havugimana, meewerkend priester in Haacht, benoemd tot directeur van Missio-België. De priester met Rwandese wortels vraagt in zijn (...)


Missie en dekolonisering - de mening van Wauthier de Mahieu

maandag 18 oktober 2021 door Webmaster2
Jezuïet Wauthier de Mahieu werkte 31 jaar in het onderwijs in Kinshasa (DR Congo) en reageert op het debat over de rol van missie in de kolonisering. In zijn boek Missionarissen. Geschiedenis, herinnering, dekolonisering verwondert Idesbald Goddeeris zich erover dat het debat over (...)


Hoe werd oktober weer Wereldmissiemaand?

vrijdag 15 oktober 2021 door Webmaster2
Al bijna 100 jaar wordt op de laatste zondag van oktober in kerken wereldwijd een collecte gehouden voor ‘de missies’. Waar komt die traditie vandaan? Het begon met een Missiezondag, ingesteld door paus Pius XI in 1926. Voortaan zou er op de voorlaatste zondag van oktober een collecte gehouden (...)


Boerderij Elikya in Congo, waar water stroomt voor allen

Enkele jaren geleden waren de koeien van de zusters annuntiaten in Congo nog graatmager. Nu bloeit samen met de veestapel ook de gemeenschap.
maandag 30 augustus 2021 door Webmaster2
Rond onze tafel in Heverlee twee zusters annuntiaten en de voorzitter van hun werking Blik op Afrika. Zuster Guillaumine Clerx deed 24 jaar missiewerk in Congo en zuster Vicky Masamba is zelf Congolese. Dirk Bogaert is een docent muziek met een hart voor andere culturen. Zo raakte hij als (...)


Nieuwe Franse vertaling van Romeinse missaal

De Franstalige parochies in ons land gaan vanaf de advent het nieuwe Romeinse missaal gebruiken.
maandag 30 augustus 2021 door Webmaster2
Mgr. Jean-Luc Hudsyn, hulpbisschop voor Waals-Brabant van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en Franstalige referent voor liturgie, laat weten dat het nieuwe Romeinse missaal in het Frans in alle Franstalige bisdommen in ons land vanaf 25 november 2021, de eerste zondag van de advent, in gebruik (...)


Paus weigert ontslag van kardinaal Reinhard Marx

vrijdag 11 juni 2021 door Webmaster2
[bleu marine]Paus Franciscus weigert het ontslagverzoek van kardinaal Reinhard Marx te aanvaarden en vraagt hem aan te blijven als aartsbisschop van München en Freising. Dat schrijft de paus in een broederlijke brief aan kardinaal Marx, die vanmiddag door de persdienst van de Heilige Stoel in (...)


Kardinaal Walter Kasper kritisch voor de Synodale Weg

vrijdag 11 juni 2021 door Webmaster2
[bleu marine]Kardinaal Walter Kasper (88), oud-voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de Christelijke Eenheid, is kritisch voor een aantal aspecten van de Synodale Weg van de Duitse bisschoppen en katholieke leken. Hij stelt zich vragen zowel over de structuur als over de (...)


Théogène Havugimana is de nieuwe directeur van Missio België

woensdag 9 juni 2021 door Webmaster2
[bleu marine]Théogène Havugimana, Rwandees priester in dienst van het aartsbisdom Mechelen-Brussel, volgt Michel Coppin op aan het hoofd van Missio België.[/bleu marine] Théogène Havugimana, de nieuwe directeur van Missio België © IPID-SIPI Théogène Havugimana, priester van het bisdom Nyundo in (...)


Stop de islamterreur in Afrika !

vrijdag 23 april 2021 door Webmaster2

De Burkinese bisschop Laurent B. Dabiré wil niet dat het Westen werkloos blijft toekijken hoe jihadisten grote delen van Afrika veroveren.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1149214

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License