missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


Lesbos na de brand: traangas, prikkeldraad en Europese onverschilligheid

vrijdag 18 september 2020 door Webmaster2
De Griekse autoriteiten zijn druk in de weer om op Lesbos een nieuw, tijdelijk vluchtelingenkamp op te zetten, na de brand in Moria. Maar de mensen op Lesbos willen niet opnieuw opgesloten worden. Hoe lang houden ze het uit op straat, nu de politie noodhulp tegenhoudt? Toon Lambrechts ging (...)


België moet vluchtelingen uit Moria opnemen

vrijdag 18 september 2020 door Webmaster2
Een groep religieuze vertegenwoordigers en afgevaardigden van het middenveld, met onder meer Benoit Lannoo (consulent interreligieuze communicatie en Kerknet-medewerker), Annemarie Gielen (Pax Christi Vlaanderen), Steven H. Fuite van de Verenigde Protestantse Kerk in België (VPKB), de Brusselse (...)


Paus vraagt te bidden voor Libanon, Nigeria en Wit-Rusland

maandag 17 augustus 2020 door Webmaster2
Paus Franciscus heeft zondag na het Angelusgebed opgeroepen om te bidden voor Libanon en de vele andere slachtoffers van noodsituaties en lijden wereldwijd. Daarbij gaan mijn gedachten allereerst uit naar de bevolking van het geliefde Wit-Rusland. Franciscus veroordeelde het geweld in het (...)


Kerk in Nood steunt zusters in Bukavu

vrijdag 31 juli 2020 door Webmaster2
De hulporganisatie geeft financiële steun aan bijna 500 kloosterzusters van 69 kloosters in DR Congo. De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood heeft op vraag van aartsbisschop François-Xavier Maroy van Bukavu financiële steun vrijgemaakt voor 69 zustergemeenschappen uit 6 verschillende (...)


Restauratie maronitische kathedraal van Aleppo is af

maandag 27 juli 2020 door Webmaster2
In miljoenenstad Aleppo in het noorden van Syrië woonden voor de burgeroorlog meer dan 150.000 christenen; het zijn er nu nog nauwelijks 30.000. Zowat alle oosters-christelijke kerken zijn er vertegenwoordigd, ook de maronieten, een oosters-katholieke kerk. Wij zijn hier geboren en het is onze (...)


REIZEN

Hoe werd Sint-Christoffel patroonheilige van de reizigers?

maandag 27 juli 2020 door Webmaster2
Waarom hangt net hij aan menige sleutelbos om ons te verzekeren van een veilige reis? De meest gangbare versie vertelt het verhaal van een reus die reizigers op zijn schouders over een wilde stroom zette, in de hoop daarmee in dienst te kunnen treden bij de machtigste heerser ter wereld. Toen (...)


INTERVIEW

Bisschop Van Hecke in magazine ‘Oh God!’ - 3 rake quotes

maandag 27 juli 2020 door Webmaster2
Bij mijn intreden in de abdij durfde ik niet eens te zeggen dat ik muzikant was. Ik had schrik om me opnieuw te verliezen in die passie.’ ‘Er is de bekende uitspraak van de grote Zwitserse theoloog Karl Barth, die elke werkdag begon met een pianostuk van Mozart. Hij zei: Als God de Vader aan (...)


Congregatie in Michigan (VS) verliest 13 zusters aan COVID-19

maandag 20 juli 2020 door Webmaster2
Ooit woonden er 800 zusters op het gigantische kloosterdomein in Livonia, Michigan (VS) van de Congregatie van Sint-Felix van Cantalice. Nu is alleen nog het Sint-Jozefgebouw in gebruik voor 65 zusters. Op de gelijkvloers wonen de zusters die 24 uur per dag verzorging nodig hebben. De eerste (...)


Vergeet christenen in Eritrea en Ethiopië niet

woensdag 3 juni 2020 door Webmaster2
De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood vraagt steun voor de christenen in de Hoorn van Afrika. De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood roept op om de bevolking van Eritrea en Ethiopië niet te vergeten. De afgelopen twee jaar werden er in Ethiopië meer dan 30 kerken aangevallen. Daarvan (...)


Pater Lucien Van Wielendaele

maandag 25 mei 2020 door Webmaster2
Lucien Van Wielendaele overleden op 20 mei 2020 te Avondrust (Varsenaere) Lucien werd op 18 juni 1929 geboren te Nederbrakel in het bisdom Gent, provincie Oost-Vlaanderen. Hij volgde de Grieks-Latijnse humaniora in het Sint-Antoniuscollege te Ronse. Hij was als bondsleider van de K.S.A., (...)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 949008

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License