missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


Niger

Een Italiaanse missionaris gegijzeld in Niger

donderdag 27 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Deze priester van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën (SMA) werd gevangen genomen in zijn eigen huis, in de nacht tussen maandag 17 en dinsdag 18 september. Bronnen van het bisdom Crema, vanwaar Pater Pierluigi Maccalli afkomstig is, bevestigen dat missionaris, die te Bomoanga in Niger gevangen genomen werd, nog in leven is.
Een Peul groep wordt ervan verdacht deze ontvoering georganiseerd te hebben.Zaligverklaring van de 19 martelaren van Algerije

zaterdag 22 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Als ge het nog niet gelezen hebt, zult ge al wel gehoord hebben… De dag en de plaats van de zaligverklaring van de 19 martelaren – onder wie 4 van onze confraters – werden bepaald op 8 december 2018 in Oran (Algerije). Ziehier het afschrift van de brief van de bisschoppen van Algerije die de gebeurtenis aankondigt.TIJD VAN DE SCHEPPING 2018
De vreugde van het dienen delen

zaterdag 22 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
TIJD VAN DE SCHEPPING 2018 De vreugde van het dienen delen Liturgische en Bijbelse teksten Vierde week : van 23 tot 29 september De viering van de tijd van de schepping, die haar oorsprong vindt in de orthodoxe traditie, werd overgenomen door de Wereldraad der Kerken en (...)


TIJD VAN DE SCHEPPING 2018
De gave van de wijsheid doorgeven

zaterdag 15 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
TIJD VAN DE SCHEPPING 2018 De gave van de wijsheid doorgeven Liturgische en Bijbelse teksten Derde week : van 16 tot 22 september De viering van de tijd van de schepping, die haar oorsprong vindt in de orthodoxe traditie, werd overgenomen door de Wereldraad der Kerken en (...)


Oeconomicae et pecuniariae quaestiones
Economische en financiële kwesties

donderdag 13 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Gedurende de «Tijd van de Schepping » die we actueel vieren gebeuren verschillende gebeurtenissen in de wereld. Het Vaticaan heeft een document gepubliceerd, Oeconomiae et pecuniariae quaestiones. Beschouwingen voor een ethische onderscheiding van sommige aspecten van het actuele economische en financiële systeem.
Pater Schönecke, M. Afr., heeft dit document samengevat dat opgesteld werd door de Congregatie van de Geloofsleer en het Dicasterium voor de Dienst van de Integrale Ontwikkeling.TIJD VAN DE SCHEPPING 2018
Aan de armen de gave van hoop schenken

zaterdag 8 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
TIJD VAN DE SCHEPPING 2018 Aan de armen de gave van hoop schenken Bijbelse en liturgische teksten Tweede week : van 9 tot 15 september Van 1 september tot het feest van Franciscus van Assisi, danken de christenen voor de gave van de schepping en denken na over de manier waarop (...)


Brief aan paus Franciscus

Katholieke Conferentie van de Francofone gedoopten
vrijdag 7 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Terwijl de onthullingen over het schuldig beheer van de crisis van de pedofilie door de Kerk zich vermenigvuldigen, in alle landen en op alle vlakken van de kerkelijke hiërarchie, is het de toekomst zelf van de instelling die gesteld wordt.

De Katholieke Conferentie van de Francofone gedoopten is van oordeel dat de Kerk uiterst urgent een diepe omvorming van haar bestuur moet aanvangen op straffe van weg te zinken.

In die zin zendt zij een brief aan de bisschoppen van Frankrijk en stelt hierin 3 te ondernemen acties voor : Herstellen, Zich richten tot de wortels van die buitensporigheden, Zich in de diepte hervormen.

Zij beschouwt dat een “Concilie van het Volk van God” onafwendbaar is om diep de betrekkingen tussen priesters en leken te onderzoeken, om het gewijde ministerie opnieuw te bewerken dat, in de disciplinaire voorwaarden waarin het actueel uigeoefend wordt, geleid heeft tot de afdrijvingen die men kent.

Zij maakt zich klaar er melding van te maken aan paus Franciscus in de volgende brief :Zuid-Sudan

Zuid-Sudan, de verraden hoop

Band 3/4 2018
donderdag 6 september 2018 door W. Trypsteen, M.Afr.
De schrijver Bartolomé Burgos is een ooggetuige van een meerder- jarig verlangen naar onafhankelijkheid van de Zuid-Sudanezen. Dit artikel geeft op een volmaakte wijze het gevoel van ontmoediging van velen onder ons weer. De eerste stappen van dit jonge land op weg naar onafhankelijkheid leidt (...)


D.R.K.

De vrouw onderschat zichzelf

KÀRIBU 169
woensdag 5 september 2018 door Webmaster
lk vind dat het culturele gewicht nog doorweegt op de mentaliteit van de Congolezen. Hetzij dat het de man is die zich nog in het stadium bevindt de vrouw als een ding te beschouwen, hetzij dat het de vrouw is die de grenzen van de rechten overschrijdt die haar zijn toegekend door de wet, (...)


Gabriel Ringlet

VIEREN OM DE BEPROEVING TE VERZACHTEN

L’appel - september 2018
dinsdag 4 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

De genade van de unieke dagen pleit voor een opnieuw blijer maken van de ritussen, van deze die toelaten de zwaarte van de dagen te dragen en weer op te staan. Gabriel Ringlet is van oordeel dat elke menselijke situatie moet gevierd kunnen worden, van de vrijwillige zwangerschapsonderbreking tot het homo huwelijk.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 745231

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License