missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


Tijdschrift Band

Missionarissen van Afrika Driemaandelijks Tijdschrift Juli, Augustus, September 3-4-2019

woensdag 25 september 2019 door Webmaster2
[bleu marine]"Reageren met een nederige zachtheid: dat is heilig zijn!"[/bleu marine] Sinds het begin van deze wereld is de aarde een plaats van vijandigheid, waar men overal ruzie maakt. Langs alle kanten is er haat. We delen de anderen in volgens hun ideeën, hun zeden, zelfs hun manier van (...)


Band

Missionarissen van Afrika Driemaandelijks Tijdschrift April, Mei, Juni 2 / 4 / 2019

woensdag 25 september 2019 door Webmaster2
Ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van onze beide instituten (Witte Paters en Witte Zusters) werden onze algemene oversten ontvangen in het Vaticaan bij Paus Franciscus. In het kader van diezelfde 150ste verjaardag van die twee stichtingen, overlopen we hoe de W.Z. begonnen zijn in België. (...)


VLUCHTELINGEN

Jezuïeten: ‘We kunnen niet blijven toekijken’

woensdag 31 juli 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Volgens de Vluchtelingendienst van de Jezuïeten (JRS) en het Centro Astalli,[/bleu marine] dat in Rome de opvang van vluchtelingen coördineert, kunnen wij niet blijven toekijken hoe drenkelingen bij hun overtocht op de Middellandse Zee om het leven komen. De jezuïeten vragen na het (...)


Een gebed van Franciscus van Sales

Patroonheilige van schrijvers en journalisten
maandag 29 juli 2019 door Webmaster2
“[bleu marine]De eeuwige wijsheid van God[/bleu marine] heeft sinds eeuwen het kruis voor u uitgekozen als een uit zijn hart komend dierbaar geschenk. [bleu marine]Voordat Hij dit kruis aan u zou geven,[/bleu marine] bekeek Hij het met Zijn allesziende ogen, doordacht het met wijze (...)


Vaticaan

“De theologie na Veritatis Gaudium in de Middellandse Zeecontext"

Boodschap van patriarch Bartholomeus
zondag 7 juli 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
De evangelische gastvrijheid en de wederkerigheid Paus Franciscus ontvangt de patriarch Bartholomeus in de S. Nicolas basiliek, in Bari (Italië) 7/7/2018 De patriarch Bartolomeus beveelt de evangelische gastvrijheid aan, terwijl hij verlangt dat de ontvangst van de migrerende bevolkingen (...)


Migranten

Een humaan alternatief voor de inbewaringstelling van migranten

Koning Boudewijnstichting
vrijdag 5 juli 2019 door Webmaster
“Niet alleen is dit juist en humaan, maar het kan ook efficiënter zijn dan het huidige paradigma ‘in bewaring stellen en terugsturen’.” [mauve fonce]Radostina Pavlova[/mauve fonce] De inbewaringstelling (in het Engels: detention) van migranten is een wijdverspreide praktijk bij Europese (...)


Algerïe

Drie studenten uit Kameroen “ambassadeurs” van de Kerk van Algerije

Anne-Bénédicte Hoffner – La Croix Africa
donderdag 4 juli 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Studenten uit Kameroen, Gaël Bawa, Brice Mba en Yvan Totso getuigen in een boek, vol geestdrift en frisheid, van hun “overgang in de Kerk van Algerije, getekend door sterke ontroeringen (…) en een ontwikkeling in het geloof zonder gelijkaardige”.

Zij wensen deze kleine Kerk beter te doen kennen, die volgens hen “zeer eenvoudig en zeer mooi is”, in Frankrijk en hun land van herkomst.
[/marron]Vaticaan

De Paus gunstig voor een dialoogtheologie rond de Middellandse Zee

Marie Duhamel – Vatican News
zaterdag 29 juni 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[vert]Rond de Middellandse Zee is er een ruim gebied van doortochten, uitwisselingen en soms van conflicten. Hoe daar een vredevolle en werkelijk broederlijke samenleving hervormen ? Hoe de overhand geven aan de ontvangst van de andere ? Hoe kunnen de godsdiensten hiertoe bijdragen? Dat zijn de vragen waarop de Paus zich voorgenomen heeft te antwoorden deze middag. Franciscus heeft, in Napels, en colloquium afgesloten aan de faculteit van theologie van Zuidelijk Italië…

Een beetje meer dan een jaar na de publicatie van zijn apostolische constitutie ‘Veritatis Gaudium’, heeft hij vandaag opnieuw gepleit voor een vernieuwing van de studies ten gunste van een kerygmatische theologie, van het onderscheid maken, van de barmhartigheid en van de ontvankelijkheid, in dialoog met de samenleving, de culturen en de godsdiensten voor de opbouw van een vredevol samenwonen van de personen en van de volken.
[/vert]De katholieken en het klerikalisme

CCBF - Pers mededeling 19 juni 2019
donderdag 27 juni 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Pers mededeling 19 juni 2019 De katholieken en het klerikalisme : 1ste terreinonderzoek sinds de crisis Dit onderzoek – het eerste sinds de ernstige crisis van de zomer en van de herfst 2018 – is een initiatief van de Conferentie van de Gedoopten (mannen en vrouwen) (CCBF). Het is een (...)


Negentien vermoorde missionarissen binnenkort zalig?

woensdag 26 juni 2019 door Webmaster2

[marron]In het Congolese bisdom Kongolo is de zaligverklaringsprocedure opgestart voor de paters die op nieuwjaarsdag 1962 werden vermoord.[/marron]


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1049136

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License