missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


Kerk in Nood steunt zusters in Bukavu

vrijdag 31 juli 2020 door Webmaster2
[bleu marine]De hulporganisatie geeft financiële steun aan bijna 500 kloosterzusters van 69 kloosters in DR Congo.[/bleu marine] De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood heeft op vraag van aartsbisschop François-Xavier Maroy van Bukavu financiële steun vrijgemaakt voor 69 zustergemeenschappen (...)


Restauratie maronitische kathedraal van Aleppo is af

maandag 27 juli 2020 door Webmaster2
[marron]In miljoenenstad Aleppo in het noorden van Syrië woonden voor de burgeroorlog meer dan 150.000 christenen; het zijn er nu nog nauwelijks 30.000. Zowat alle oosters-christelijke kerken zijn er vertegenwoordigd, ook de maronieten, een oosters-katholieke kerk. Wij zijn hier geboren en het (...)


REIZEN

Hoe werd Sint-Christoffel patroonheilige van de reizigers?

maandag 27 juli 2020 door Webmaster2
[vert fonce]Waarom hangt net hij aan menige sleutelbos om ons te verzekeren van een veilige reis?[/vert fonce] De meest gangbare versie vertelt het verhaal van een reus die reizigers op zijn schouders over een wilde stroom zette, in de hoop daarmee in dienst te kunnen treden bij de machtigste (...)


INTERVIEW

Bisschop Van Hecke in magazine ‘Oh God!’ - 3 rake quotes

maandag 27 juli 2020 door Webmaster2
[vert fonce]Bij mijn intreden in de abdij durfde ik niet eens te zeggen dat ik muzikant was. Ik had schrik om me opnieuw te verliezen in die passie.’[/vert fonce] ‘Er is de bekende uitspraak van de grote Zwitserse theoloog Karl Barth, die elke werkdag begon met een pianostuk van Mozart. Hij (...)


Congregatie in Michigan (VS) verliest 13 zusters aan COVID-19

maandag 20 juli 2020 door Webmaster2
Ooit woonden er 800 zusters op het gigantische kloosterdomein in Livonia, Michigan (VS) van de Congregatie van Sint-Felix van Cantalice. Nu is alleen nog het Sint-Jozefgebouw in gebruik voor 65 zusters. Op de gelijkvloers wonen de zusters die 24 uur per dag verzorging nodig hebben. De eerste (...)


Vergeet christenen in Eritrea en Ethiopië niet

woensdag 3 juni 2020 door Webmaster2
[bleu]De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood vraagt steun voor de christenen in de Hoorn van Afrika.[/bleu] De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood roept op om de bevolking van Eritrea en Ethiopië niet te vergeten. De afgelopen twee jaar werden er in Ethiopië meer dan 30 kerken (...)


Pater Lucien Van Wielendaele

maandag 25 mei 2020 door Webmaster2
Lucien Van Wielendaele overleden op 20 mei 2020 te Avondrust (Varsenaere) Lucien werd op 18 juni 1929 geboren te Nederbrakel in het bisdom Gent, provincie Oost-Vlaanderen. Hij volgde de Grieks-Latijnse humaniora in het Sint-Antoniuscollege te Ronse. Hij was als bondsleider van de K.S.A., (...)


Laudato Si’ Week nodigt uit tot reflectie: wat na corona?

vrijdag 15 mei 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Van 16 tot 24 mei vindt voor het eerst de Laudato Si’ Week plaats. Coronamaatregelen beperken de actie, maar niets belet om alvast samen na te denken.[/bleu marine] Wat voor wereld willen we nalaten aan onze kinderen? En hoe gaan we die stap voor stap realiseren? Over die vragen (...)


Gebedsdag tegen corona in ons land

vrijdag 15 mei 2020 door Webmaster2
De steun van paus Franciscus aan het initiatief van het Comité voor Menselijke Broederlijkheid om donderdag 14 mei 2020, over de grenzen van religies heen wereldwijd te bidden, te vasten en werken van liefdadigheid te verrichten tegen de coronapandemie en uit solidariteit met al wie door het (...)


COVID 12-12

Humanitaire organisaties lanceren oproep COVID 12-12

woensdag 29 april 2020 door Webmaster2
De hulporganisaties van het Consortium 12-12 bundelen opnieuw de krachten voor de strijd tegen het coronavirus in de ontwikkelingslanden. Het Consortium 12-12 lanceert onder de naam COVID 12-12 een oproep tot solidariteit met kwetsbare ontwikkelingslanden geraakt door de coronapandemie. (...)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1034391

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License