missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


‘De Kerk is fantastisch’ van Rik Torfs

‘Enkel in de Kerk kun je nog in alle rust onvolmaakt zijn’

vrijdag 25 september 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Het voorjaar van Rik Torfs[/bleu marine] was gereserveerd voor het draaien van de documentaireserie Het Vaticaan. Toen werd alles anders. „Op de eerste dag van de lockdown begon ik aan De Kerk is fantastisch”, zegt hij. Een Nederlandse uitgeverij vroeg hem dat boek te schrijven na (...)


Egoïsme, een erger virus

maandag 21 september 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Kardinaal Michael Czerny bundelt recente teksten met paus Franciscus’ visie op de wereld na de coronapandemie[/bleu marine] Nu al staat vast dat de COVID-19-crisis van de afgelopen maanden vaste leerstof wordt voor toekomstige generaties scholieren en studenten. Wat de katholieke (...)


Tertio-delegatie op privéaudiëntie bij paus Franciscus

vrijdag 18 september 2020 door Webmaster2
[marron]Paus Franciscus heeft vandaag een delegatie van Tertio in privéaudiëntie ontvangen naar aanleiding van de 20ste verjaardag van het opinieweekblad.[/marron] Te midden van de verwarring van stemmen en boodschappen rondom ons wordt een christelijke journalist geroepen om een ​​nieuwe getuige (...)


Lesbos na de brand: traangas, prikkeldraad en Europese onverschilligheid

vrijdag 18 september 2020 door Webmaster2
[bleu marine]De Griekse autoriteiten[/bleu marine] zijn druk in de weer om op Lesbos een nieuw, tijdelijk vluchtelingenkamp op te zetten, na de brand in Moria. Maar de mensen op Lesbos willen niet opnieuw opgesloten worden. Hoe lang houden ze het uit op straat, nu de politie noodhulp (...)


België moet vluchtelingen uit Moria opnemen

vrijdag 18 september 2020 door Webmaster2
Een groep religieuze vertegenwoordigers en afgevaardigden van het middenveld, met onder meer Benoit Lannoo (consulent interreligieuze communicatie en Kerknet-medewerker), Annemarie Gielen (Pax Christi Vlaanderen), Steven H. Fuite van de Verenigde Protestantse Kerk in België (VPKB), de Brusselse (...)


Paus vraagt te bidden voor Libanon, Nigeria en Wit-Rusland

maandag 17 augustus 2020 door Webmaster2
Paus Franciscus heeft zondag na het Angelusgebed opgeroepen om te bidden voor Libanon en de vele andere slachtoffers van noodsituaties en lijden wereldwijd. Daarbij gaan mijn gedachten allereerst uit naar de bevolking van het geliefde Wit-Rusland. Franciscus veroordeelde het geweld in het (...)


Kerk in Nood steunt zusters in Bukavu

vrijdag 31 juli 2020 door Webmaster2
[bleu marine]De hulporganisatie geeft financiële steun aan bijna 500 kloosterzusters van 69 kloosters in DR Congo.[/bleu marine] De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood heeft op vraag van aartsbisschop François-Xavier Maroy van Bukavu financiële steun vrijgemaakt voor 69 zustergemeenschappen (...)


Restauratie maronitische kathedraal van Aleppo is af

maandag 27 juli 2020 door Webmaster2
[marron]In miljoenenstad Aleppo in het noorden van Syrië woonden voor de burgeroorlog meer dan 150.000 christenen; het zijn er nu nog nauwelijks 30.000. Zowat alle oosters-christelijke kerken zijn er vertegenwoordigd, ook de maronieten, een oosters-katholieke kerk. Wij zijn hier geboren en het (...)


REIZEN

Hoe werd Sint-Christoffel patroonheilige van de reizigers?

maandag 27 juli 2020 door Webmaster2
[vert fonce]Waarom hangt net hij aan menige sleutelbos om ons te verzekeren van een veilige reis?[/vert fonce] De meest gangbare versie vertelt het verhaal van een reus die reizigers op zijn schouders over een wilde stroom zette, in de hoop daarmee in dienst te kunnen treden bij de machtigste (...)


INTERVIEW

Bisschop Van Hecke in magazine ‘Oh God!’ - 3 rake quotes

maandag 27 juli 2020 door Webmaster2
[vert fonce]Bij mijn intreden in de abdij durfde ik niet eens te zeggen dat ik muzikant was. Ik had schrik om me opnieuw te verliezen in die passie.’[/vert fonce] ‘Er is de bekende uitspraak van de grote Zwitserse theoloog Karl Barth, die elke werkdag begon met een pianostuk van Mozart. Hij (...)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1054342

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License