missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


Hasselt doet oproep voor expo over koloniaal Congo en Limburg

maandag 27 januari 2020 door Webmaster2
De 60ste verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid is voor het stadsbestuur van Hasselt hét moment om mensen te informeren over de koloniale periode. En dan vooral over de aanwezigheid, rol en impact van Limburgers in Congo en Congolezen in Limburg. Met de steun van een heleboel (...)


Vaticaan wilde controle over de jezuïeten

vrijdag 24 januari 2020 door Webmaster2
Tussen het Vaticaan en de jezuïetenorde heeft altijd al een haat-liefdeverhouding bestaan; in 2006 overwoog Rome de leiding over te nemen. In Madrid is bij de voorstelling van het boek De jezuïeten van Vaticanum II tot paus Franciscus van de Italiaanse historicus Gianni La Bella gezegd dat het (...)


AMAZONESYNODE

Postsynodale exhortatie over Amazonesynode verschijnt weldra

maandag 20 januari 2020 door Webmaster2
De postsynodale exhortatie met de besluiten van de bijzondere bisschoppensynode over de Amazoneregio van 6 tot 27 oktober 2019 in Rome wordt eind van de maand of begin februari gepubliceerd. Dat heeft de relator generalis (algemeen rapporteur) van de synode, kardinaal Cláudio Hummes in een brief (...)


Bisschoppen bezoeken het Heilige Land

maandag 13 januari 2020 door Webmaster2
Nog tot 16 januari is een delegatie van Europese en Noord-Amerikaanse bisschoppen op bezoek in het Heilige Land. Ze willen zich ter plaatse vergewissen van de levensomstandigheden in de regio en er de christelijke gemeenschap een hart onder de riem steken. Veel aandacht gaat uit naar het bezoek (...)


Kardinaal Ambongo Besungu: ‘Congolese jongeren zijn onze hoop’

woensdag 11 december 2019 door Webmaster2
Op 5 oktober tekenden de Congolese president Félix Tshisekedi en vertegenwoordigers van alle politieke strekkingen present in Rome om de kardinaalscreatie van mgr. Fridolin Ambongo Besungu bij te wonen. Dat was een positief signaal. Het bevestigt dat de kerk een rol speelt in de eenheid van het (...)


Paus roept op om de eenvoud van de kerststal te herontdekken

maandag 2 december 2019 door Webmaster2
Paus Franciscus heeft zondag, tijdens een bezoek van nauwelijks een uur aan Greccio, een brief ondertekend over de betekenis van de kerststal als weerspiegeling van de essentiële wijsheid van het christelijk geloof en als aansporing tot contemplatie over de menswording van God. In deze (...)


Pausbezoek bevordert interreligieuze dialoog

In Thailand
vrijdag 22 november 2019 door Webmaster2
Paus Franciscus is aangekomen in Bangkok voor een vijfdaags bezoek aan Thailand en Japan. Directe aanleiding is de 350ste verjaardag van de oprichting van het apostolische vicariaat Siam. Met zijn bezoek wil paus Franciscus vooral de interreligieuze banden, vooral met het boeddhisme, (...)


Luikse delegatie nodigt paus Franciscus uit naar Banneux

woensdag 20 november 2019 door Webmaster2
Bisschop Jean-Pierre Delville van Luik heeft paus Franciscus afgelopen zondag uitgenodigd voor een bezoek aan het bedevaartsoord van Banneux. Een Belgische delegatie, onder leiding van de Luikse bisschop Jean-Pierre Delville en ceremoniemeester Fabian Delarbre van het het bedevaartsoord (...)


CONGRES

3-daags congres onderzoekt wat missie vandaag kan betekenen

vrijdag 8 november 2019 door Webmaster2
Theologen en geïnteresseerden verzamelen op 19, 20, 21-11 in Leuven en Louvain-la-Neuve. Het internationale colloquium is georganiseerd door KU Leuven, UCLouvain, Lumen Vitae en Missio België brengt sprekers uit België, Congo, Kameroen, VSA, Brazilië, India, Ghana en het Vaticaan. Aanleiding is (...)


Thuiskomen in de liturgie

Een Afrikaanse student over onze liturgische praktijk

vrijdag 8 november 2019 door Webmaster2
Onderstaande tekst komt uit het eindverslag van een Afrikaanse priester die twee jaar kwam studeren in België. Hij was niet bedoeld voor publicatie. De tekst wil ook niet meer zeggen dan hij zegt: hij wil niet veroordelen, hij ziet licht en schaduw. Hij geeft ons vanuit een Afrikaanse perceptie (...)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 987355

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License