missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


MARTELAAR IN ALGERIJE

Charles Deckers, leven en werk door Guy Theunis

woensdag 15 april 2020 door Webmaster2
Op 8 december 2018 werden 19 priesters, religieuze mannen en vrouwen zalig verklaard in Oran, in Algerije. De pers heeft deze ceremonie weergegeven, die men die nog kan volgen op Youtube. Onder deze personaliteiten was de meest gekende de bisschop van Oran, Mgr. Pierre Claverie. Beroemd (...)


OVERLIJDEN

Pater Paul Devigne

vrijdag 10 april 2020 door Webmaster2
Pater Paul Devigne is in Luik op 6 april in de Heer ontslapen. Pater Paul Devigne was 94 jaar waarvan 71 jaar missionaris in Rwanda en in België.


Paus opent noodfonds voor slachtoffers COVID-19

woensdag 8 april 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Het nieuwe coronavirus slaat wereldwijd genadeloos toe. Ook heel wat lokale kerkgemeenschappen zijn getroffen. Hun inzet voor de meest kwetsbaren komt in het gedrang. Daarom opent paus Franciscus, via Missio, een noodfon[/bleu marine]ds. De hele wereld is in de ban van COVID-19. (...)


CORONAVIRUS AFRIKA

Salesiaan Eric Meert: ‘We bereiden ons voor op corona in Afrika’

vrijdag 3 april 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Pater Meert vangt jongeren op in Lubumbashi. In het spoor van Don Bosco beschermt hij hen niet alleen, maar laat hij hen ook anderen beschermen.[/bleu marine] Gelukkig komt de coronacrisis in Afrika wat trager op gang, verzucht salesiaan Eric Meert. Zo kunnen overheden en burgers (...)


Pastorale brief van bisschop Lode Van Hecke nav de corona-epidemie

vrijdag 13 maart 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Hoe kunnen we als christenen deze uitzonderlijke omstandigheden die we vandaag meemaken, beleven?[/bleu marine] Beste mensen, Amper drie weken na de mooie liturgie in de kathedraal waar we met veel luister en een paar duizend mensen gevierd hebben, staan we voor een heel (...)


Congolese kerk kritisch over 1 jaar Tshisekedi

maandag 9 maart 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Volgens de bisschoppen is er na een jaar nog niet veel veranderd op het vlak van bestuur en aanpak van de corruptie en de onveiligheid in Oost-Congo.[/bleu marine] De Bisschoppenconferentie van de Democratische Republiek Congo (CENCO) heeft een balans opgemaakt van het eerste jaar (...)


Broeders van Liefde: 27 jonge novicen ingekleed in Nairobi

woensdag 4 maart 2020 door Webmaster2
[bleu marine]In het internationale noviciaat van de Broeders van Liefde in Nairobi zijn afgelopen zaterdag 27 jonge mannen ingekleed als novice van de congregatie.[/bleu marine] Op zaterdag 29 februari 2020 werden in het Internationaal Noviciaat van de Broeders van Liefde in het Keniaanse (...)


’Migratie is geen crisis, maar een fenomeen van alle tijden’

Kardinaal Michael Czerny
maandag 17 februari 2020 door Webmaster2
[bleu marine]In oktober creëerde paus Franciscus verrassend de Canadese jezuïet Michael Czerny, in het Vaticaan verantwoordelijk voor asiel- en migratiepolitiek, tot kardinaal. Pro Migrantibus nodigde de nieuwe ‘prins van de Kerk’ in Brussel uit om het engagement van de Kerk toe te lichten.[/bleu (...)


5 reacties op ‘Querida Amazonia’: waar is die teleurstelling?

vrijdag 14 februari 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Wat de pers er ook van maakt, de paus sluit geen deuren in het debat over nieuwe bedieningen. Van ‘links’ tot ‘rechts’ wordt positief gereageerd.[/bleu marine] Philip Dickmans • Limburger en bisschop in Amazonegebied in Brazilië • nam deel aan de synode over de Amazone en pleitte daar (...)


Postsynodale exhoratie over Amazonesynode woensdag gepubliceerd

maandag 10 februari 2020 door Webmaster2
[bleu marine]De Vaticaanse persdienst bevestigt dat paus Franciscus zijn postsynodale exhortatie met de besluiten van de bijzondere bisschoppensynode over de Amazoneregio op woensdag 12 februari zal publiceren.[/bleu marine] Het document krijgt de titel: Querida Amazonia (Geliefde Amazone) (...)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1035190

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License