missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


Chinese bisschop met coronavirus besmet

woensdag 5 februari 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Emeritus bisschop Joseph Zhu Baoyu van Nanyang zat jarenlang opgesloten omdat hij weigerde aan te sluiten bij de Katholieke Patriottische Vereniging.[/bleu marine] Emeritus bisschop Joseph Zhu Baoyu (98) van het Chinese Nanyang is naar het ziekenhuis overgebracht omdat hij allicht (...)


Paus tot religieuzen: ’Laat u niet ontmoedigen’

maandag 3 februari 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Paus Franciscus vierde al zaterdagavond, samen met enkele duizenden religieuzen, de jaarlijkse Dag van het Godgewijde Leven.[/bleu marine] Naar aanleiding van de Dag van het Godgewijde Leven op Maria Lichtmis (2 februari) heeft paus Franciscus de religieuzen opgeroepen om zich (...)


Bisschopswijding in orthodoxe Kerk in ons land

vrijdag 31 januari 2020 door Webmaster2
Ioakim Archontos, die geruime tijd monnik was op de berg Athos, wordt de nieuwe hulpbisschop van de orthodoxe gemeenschap in ons land. Zondag vond in de orthodoxe kathedraal van de Heilige Aartsengelen in Brussel de bisschopswijding plaats van de Griekse priester en archimandriet Ioakim (...)


Hasselt doet oproep voor expo over koloniaal Congo en Limburg

maandag 27 januari 2020 door Webmaster2
[bleu marine]De 60ste verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid[/bleu marine] is voor het stadsbestuur van Hasselt hét moment om mensen te informeren over de koloniale periode. En dan vooral over de aanwezigheid, rol en impact van Limburgers in Congo en Congolezen in Limburg. Met de (...)


Vaticaan wilde controle over de jezuïeten

vrijdag 24 januari 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Tussen het Vaticaan en de jezuïetenorde heeft altijd al een haat-liefdeverhouding bestaan; in 2006 overwoog Rome de leiding over te nemen.[/bleu marine] In Madrid is bij de voorstelling van het boek De jezuïeten van Vaticanum II tot paus Franciscus van de Italiaanse historicus (...)


AMAZONESYNODE

Postsynodale exhortatie over Amazonesynode verschijnt weldra

maandag 20 januari 2020 door Webmaster2
[bleu marine]De postsynodale exhortatie met de besluiten van de bijzondere bisschoppensynode over de Amazoneregio van 6 tot 27 oktober 2019 in Rome[/bleu marine] wordt eind van de maand of begin februari gepubliceerd. Dat heeft de relator generalis (algemeen rapporteur) van de synode, kardinaal (...)


Bisschoppen bezoeken het Heilige Land

maandag 13 januari 2020 door Webmaster2
Nog tot 16 januari is een delegatie van Europese en Noord-Amerikaanse bisschoppen op bezoek in het Heilige Land. Ze willen zich ter plaatse vergewissen van de levensomstandigheden in de regio en er de christelijke gemeenschap een hart onder de riem steken. Veel aandacht gaat uit naar het bezoek (...)


Kardinaal Ambongo Besungu: ‘Congolese jongeren zijn onze hoop’

woensdag 11 december 2019 door Webmaster2
Op 5 oktober tekenden de Congolese president Félix Tshisekedi en vertegenwoordigers van alle politieke strekkingen present in Rome om de kardinaalscreatie van mgr. Fridolin Ambongo Besungu bij te wonen. Dat was een positief signaal. Het bevestigt dat de kerk een rol speelt in de eenheid van het (...)


Paus roept op om de eenvoud van de kerststal te herontdekken

maandag 2 december 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Paus Franciscus heeft zondag, tijdens een bezoek van nauwelijks een uur aan Greccio, een brief ondertekend over de betekenis van de kerststal als weerspiegeling van de essentiële wijsheid van het christelijk geloof en als aansporing tot contemplatie over de menswording van (...)


Pausbezoek bevordert interreligieuze dialoog

In Thailand
vrijdag 22 november 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Paus Franciscus is aangekomen in Bangkok voor een vijfdaags bezoek aan Thailand en Japan. Directe aanleiding is de 350ste verjaardag van de oprichting van het apostolische vicariaat Siam.[/bleu marine] [bleu marine]Met zijn bezoek wil paus Franciscus vooral de interreligieuze (...)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1034391

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License