missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


Luikse delegatie nodigt paus Franciscus uit naar Banneux

woensdag 20 november 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Bisschop Jean-Pierre Delville van Luik heeft paus Franciscus afgelopen zondag uitgenodigd voor een bezoek aan het bedevaartsoord van Banneux[/bleu marine]. Een Belgische delegatie, onder leiding van de Luikse bisschop Jean-Pierre Delville en ceremoniemeester Fabian Delarbre van (...)


CONGRES

3-daags congres onderzoekt wat missie vandaag kan betekenen

vrijdag 8 november 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Theologen en geïnteresseerden verzamelen op 19, 20, 21-11 in Leuven en Louvain-la-Neuve.[/bleu marine] Het internationale colloquium is georganiseerd door KU Leuven, UCLouvain, Lumen Vitae en Missio België brengt sprekers uit België, Congo, Kameroen, VSA, Brazilië, India, Ghana en het (...)


Thuiskomen in de liturgie

Een Afrikaanse student over onze liturgische praktijk

vrijdag 8 november 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Onderstaande tekst komt uit het eindverslag van een Afrikaanse priester die twee jaar kwam studeren in België. Hij was niet bedoeld voor publicatie. De tekst wil ook niet meer zeggen dan hij zegt: hij wil niet veroordelen, hij ziet licht en schaduw. Hij geeft ons vanuit een (...)


OVERLIJDEN

Pater Jos Leys is overleden

maandag 4 november 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Op 15 oktober is in Zelzate onze confrater Jos Leys zachtjes overleden.[/bleu marine] Jos Leys – officieel ingeschreven als Joseph – werd geboren te Gent in Oost-Vlaanderen op 11 juli 1934. Hij was de oudste van zes kinderen. Na de lagere school te Gent en te Ukkel, volgde hij de (...)


De Bijbel ademt de taal van de Afrikaan

Ratzingerprijs is een beloning voor alle Afrikaanse theologen
maandag 28 oktober 2019 door Webmaster2
[bleu marine]De Afrikaanse theoloog en jezuïet Paul Béré[/bleu marine] heeft in een interview met het nieuwe Afrikaanse persagentschap ACI Africa gezegd erg verheugd te zijn met de Joseph Ratzingerprijs, die hem op 9 november als eerste zwarte theoloog ooit wordt toegekend. De prijs, uitgeloofd (...)


Gedoopt en gezonden. Missionaire kerkdag in Ninove

vrijdag 25 oktober 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Christus kennen is de grootste schat die we in ons leven kunnen krijgen. Zo zijn wij allen missionarissen: gedreven door Gods Geest om bij de mensen te getuigen.[/bleu marine] De Sint-Corneliusparochie in Ninove was gastheer voor de diocesane missionaire kerkdag 2019 op 20 (...)


OVERLIJDEN

Pater Maurits Van Genechten

woensdag 23 oktober 2019 door Webmaster2
Donderdagmorgen, 17 oktober, is onze confrater Maurits Van Genechten te Varsenare in Avondrust in zijn slaap overleden. [marron][/marron] Maurice – maar hij vervlaamste al vlug zijn naam in Maurits – werd op 2 augustus 1938 geboren te Hove in de provincie Antwerpen. Vader was onderwijzer. (...)


Kijk binnen in de grootste ondergrondse kapel ter wereld

maandag 21 oktober 2019 door Webmaster2
[bleu marine]De kapel van de heilige Kinga, tevens een kunstgalerij, vind je op 101 meter diepte in een zoutmijn in het Poolse Wieliczka, vlak bij Krakau.[/bleu marine] 101 meter diep onder de grond, 54 meter lang, 12 meter hoog, 18 meter breed. Het zijn de unieke kenmerken van de Kapel van (...)


Gebed van de Buitengewone Missiemaand

Gedoopt en Gezonden
vrijdag 11 oktober 2019 door Webmaster2
Onze Vader, uw Eniggeboren Zoon Jezus Christus, verrezen uit de dood, heeft aan zijn leerlingen de zending gegeven : “ Jullie moeten naar alle volken gaan, zodat iedereen mijn leerling kan worden”. Mt 28,19 Gij herinnert er ons aan dat wij allen door het doopsel deel hebben aan de missie (...)


Fitzgerald: ’Interreligieuze dialoog centraal in missie van Kerk’

Kersvers kardinaal Michael Louis Fitzgerald
maandag 7 oktober 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Aartsbisschop Michael Louis Fitzgerald,[/bleu marine] die vandaag zaterdag door paus Franciscus tot kardinaal werd gecreëerd, had het zaterdag in Rome druk druk druk. De 82-jarige Britse missionaris van Afrika had een grote schare familieleden op het generalaat van de witte paters (...)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1034391

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License