missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


De Bijbel ademt de taal van de Afrikaan

Ratzingerprijs is een beloning voor alle Afrikaanse theologen
maandag 28 oktober 2019 door Webmaster2
[bleu marine]De Afrikaanse theoloog en jezuïet Paul Béré[/bleu marine] heeft in een interview met het nieuwe Afrikaanse persagentschap ACI Africa gezegd erg verheugd te zijn met de Joseph Ratzingerprijs, die hem op 9 november als eerste zwarte theoloog ooit wordt toegekend. De prijs, uitgeloofd (...)


Gedoopt en gezonden. Missionaire kerkdag in Ninove

vrijdag 25 oktober 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Christus kennen is de grootste schat die we in ons leven kunnen krijgen. Zo zijn wij allen missionarissen: gedreven door Gods Geest om bij de mensen te getuigen.[/bleu marine] De Sint-Corneliusparochie in Ninove was gastheer voor de diocesane missionaire kerkdag 2019 op 20 (...)


OVERLIJDEN

Pater Maurits Van Genechten

woensdag 23 oktober 2019 door Webmaster2
Donderdagmorgen, 17 oktober, is onze confrater Maurits Van Genechten te Varsenare in Avondrust in zijn slaap overleden. [marron][/marron] Maurice – maar hij vervlaamste al vlug zijn naam in Maurits – werd op 2 augustus 1938 geboren te Hove in de provincie Antwerpen. Vader was onderwijzer. (...)


Kijk binnen in de grootste ondergrondse kapel ter wereld

maandag 21 oktober 2019 door Webmaster2
[bleu marine]De kapel van de heilige Kinga, tevens een kunstgalerij, vind je op 101 meter diepte in een zoutmijn in het Poolse Wieliczka, vlak bij Krakau.[/bleu marine] 101 meter diep onder de grond, 54 meter lang, 12 meter hoog, 18 meter breed. Het zijn de unieke kenmerken van de Kapel van (...)


Gebed van de Buitengewone Missiemaand

Gedoopt en Gezonden
vrijdag 11 oktober 2019 door Webmaster2
Onze Vader, uw Eniggeboren Zoon Jezus Christus, verrezen uit de dood, heeft aan zijn leerlingen de zending gegeven : “ Jullie moeten naar alle volken gaan, zodat iedereen mijn leerling kan worden”. Mt 28,19 Gij herinnert er ons aan dat wij allen door het doopsel deel hebben aan de missie (...)


Fitzgerald: ’Interreligieuze dialoog centraal in missie van Kerk’

Kersvers kardinaal Michael Louis Fitzgerald
maandag 7 oktober 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Aartsbisschop Michael Louis Fitzgerald,[/bleu marine] die vandaag zaterdag door paus Franciscus tot kardinaal werd gecreëerd, had het zaterdag in Rome druk druk druk. De 82-jarige Britse missionaris van Afrika had een grote schare familieleden op het generalaat van de witte paters (...)


Taizé organiseert jongerenontmoeting in Afrika

maandag 30 september 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Duizenden Afrikaanse jongeren[/bleu marine] tussen 17 en 35 jaar hebben van 25 tot 29 september 2019 deelgenomen aan de Pelgrimage van Vertrouwen van de oecumenische broedergemeenschap van Taizé in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. De Taizé-gemeenschap organiseerde 25 jaar geleden hun (...)


Werelddag van de Migrant en de Vluchteling

Oproep van bisschop Luc Van Looy
vrijdag 27 september 2019 door Webmaster2
[bleu marine]We zijn allemaal op weg naar het eeuwige Jeruzalem.[/bleu marine] Wij zijn allemaal pelgrims. Méér nog, wij vormen als pelgrims samen een volk onderweg. Deze gelovige uitdrukking van ons bestaan, als tijdelijke gasten op deze wereld, scherpt onze gevoeligheid en ons begrip voor (...)


Vredesweekgetuige: ’Bij ons is vrede van levensbelang’

Pax Christi Vlaanderen roept op om te investeren in vrede
vrijdag 27 september 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Op uitnodiging van Pax Christi Vlaanderen[/bleu marine] reist de Zuid-Soedanees John Malith Mabor momenteel ons land rond om te getuigen hoe er aan de basis en in kleine gemeenschappen aan vrede wordt gewerkt. Eind december 2013 brak er een burgeroorlog uit tussen president Salva (...)


Boeiende tentoonstelling ‘Missie à la carte’ in Sint-Niklaas

woensdag 25 september 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Missionarissen begeven zich vaak als eerste Europeaan in ongerepte gebieden.[/bleu marine] Ze zoeken contact met de bevolking en verplaatsen zich daarvoor geregeld. Zo ontstaat nieuwe kennis over het gebied. Gedreven door pure interesse en in de mate dat ze een vorming hadden (...)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1049197

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License