missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Maghreb

ONTMOETING EN DIALOOG IN DE ZONDAGSLITURGIE

dinsdag 12 juni 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster
  [marron]In de voetstappen van Jezus, gaan we de anderen tegemoet, in wie we het werk van God bewonderen. In alle respect voor hun geweten en hun geloof, kondigen we hun het Rijk van God aan, door onze woorden, maar meer nog door het voorbeeld van onze levens.
Hun getuigenis van leven en van geloof spreekt ons aan. Wij laten ons door hen evangeliseren.
27ste Algemeen Kapittel van de Witte Paters

.[/marron]

 

Er zijn er nog velen die denken dat de interreligieuze Dialoog het geloof verzwakt ! U begrijpt wel dat we helemaal niet akkoord gaan met dergelijke gedachten !

Als Witte Paters in de Maghreb, heeft onze levenservaring en ons gebed ons geleerd vol bewondering te staan. Op een zekere wijze, die altijd weer verwonderlijk is, graaft God in het hart van de gelovigen van elke belijdenis een diepe voor.

Het is in dat perspectief dat we verder gaan om u voor elke zondag van het liturgisch jaar sporen voor te stellen om het werk van God te bewonderen in elke spirituele traditie en ook om de hechting aan Jezus te verstevigen van degenen die in hem hun vertrouwen stellen door hem “Heer” te noemen.

Mogen deze bladzijden dienen, niet enkel voor een intellectuele of liturgische oefening, maar ook om onze benadering te veranderen van de religieuze tradities om ons heen. Moge ons leven geraakt worden door de kracht van het Rijk van God die aan allen geboden wordt, open voor allen… zoals Jezus het ons heeft geleerd.

P. Eric Bladt
P. Raphaël Deillon
P. José Maria Cantal Rivas
 

[fond bleu clair] De auteurs zullen gelukkig zijn als ge hun uw bemerkingen, suggesties doorgeeft of getuigenissen over de manier waarop ge dit werk heb gebruikt. [/fond bleu clair]

  • [bleu marine]P. Eric Bladt[/bleu marine] (eric_bladt@yahoo.fr) : heeft lange jaren in Kabylië (Algerije) en in Tunesië gewerkt vooraleer terug te keren naar zijn geboorteland België, waar hij nog altijd in dienst staat van de Ontmoeting en de Dialoog.
  • [bleu marine]P. Raphaël Deillon[/bleu marine] (raphael.deillon@mafrome.org): Zwitser, na 20 jaren in Algerije en 13 in dienst van zijn congregatie, verblijft nu in Marseille (Frankrijk).
  • [bleu marine]P. José Maria Cantal Rivas[/bleu marine] (cantalrivas@hotmail.com): Spanjaard, na 5 jaren in Burkina Faso en studies van Arabisch en islamologie, is hij werkzaam in Algerije sinds 2005.

    __5__

[vert]
Année B - 2012
3ème partie : de la Fête-Dieu au Christ Roi

[/vert]

[bleu marine]Teksten beschikbaar in het Frans op :[/bleu marine]
http://www.africamission-mafr.org/DIALOGUE_et_LITURGIE_ANNEE_B3.PDFHomepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 256 / 1114421

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Algerië   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License