missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Groen Blad - Juli 2012

maandag 9 juli 2012 door G.Verbist, mafr.

[marron]SHARIA4 BELGIUM[/marron]

- [bleu marine]Een anarcho-salafistisch groepje[/bleu marine]

De activiteiten van de kleine Antwerpse groep zijn propagandisten van het [bleu] radicale islamisme [/bleu]. De woordvoerder van de groep is [bleu] Fouad Belkacem [/bleu], 29 jaar, die in Boom woont. De groep zou rekenen op een kern van 20 tot 30 militanten: bekeerde Belgen, Turken, Somaliërs, Pakistanezen, Afghanen… Hij heeft zijn basis in het oosten van Antwerpen, maar zou beschikken over relais in Brussel, Luik, Verviers, Namen. Ondanks hun hoogdravende bedreigingen, die op video’s verspreid worden, zijn ze nooit tot daden overgegaan.

Fouad Belkacem werd veroordeeld tot twee jaar gevangenis voor aanzetting van de niet-moslims. Hij is in beroep gegaan. Drie andere leden beantwoorden actueel, tegenover de correctionele rechtbank van Mechelen, hun aanklacht voor terroristische intenties.

Sharia4Belgium voert de strijd voor [bleu] het instellen in België van de moslimwet, de sharia [/bleu]. Sharia4Belgium schrijft zich in binnen een internationale nevelvlek die zusterverenigingen federeert, in het Verenigd Koninkrijk, in Nederland, in Duitsland.

(Le Soir.5.06.12.)
 

- [bleu marine]“The Global Sharia Movement”[/bleu marine]

Anjem Choudary, 45 jaar, is de spin in het netwerk van al de Sharia4 bewegingen. Vanuit Londen, waar hij woont, bouwt Anjem in heel Europa verschillende Sharia4 op. “We moeten heel de wereld overheersen” zegt hij. Hij is de echte baas van Sharia4Belgium.

Zijn beweging “Islam4 UK” werd einde 2011 in Londen verboden. Choudary activeert dan zijn theorieën in de hele wereld. Zo zijn begonnen: Sharia4Holland, Sharia4Denmark, Sharia4Spain, Sharia4Sweden, Sharia4Norway, Sharia4Poland,Sharia4France. Hij werkt nu aan de opbouw van Sharia4America, Sharia4Indonesia, Sharia4Australia, Sharia4SouthAfrica, Sharia4Pakistan, Shiaria4Maldives, Sharia4Bangladesh, Sharia4Hind(of India). Deze bewegingen zijn klein, maar zeer fanatiek. Aan hun hoofd jonge mannen, zeer dikwijls die in Engeland gestudeerd hebben.

De geestelijke vader van Anjem Choudary is [bleu] Omar Bakri Muhammad [/bleu], die in de clandestiniteit in Libanon verblijft. Hij zendt video’s van haat en houdt contact met Choudary in Londen.

- [bleu marine]SHARIA4BELGIUM is begonnen in 2010.[/bleu marine]

De groep laat van zich spreken in 2010 wanneer ze in Antwerpen een uiteenzetting van Benno Barnard aan de universiteit storen en verhinderen. In februari van dit jaar (2012), wordt Fouad Belkacem veroordeeld tot twee jaar gevangenis door het Antwerps gerechtshof voor aanzetten tot haat en geweld. Maar hij blijft vrij rondlopen. Na het incident in Molenbeek met een vrouw die de niqab draagt, einde mei, houdt Belkacem een persconferentie waarin hij deze vrouw looft en de actie van de politie veroordeelt. Dan wordt Belkacem aangehouden.

(Knack. 13.06.12)
 

Men houdt een heel vertoon rond die “anarcho-salafisten”, vijanden van de democratie, van wie men niet goed de theologische lijn snapt, maar die van het kleinste incident profiteren om van zich te doen spreken.” [mauve fonce]zegt Felice Dassetto.[/mauve fonce]

Die mannen brengen de moslims tot misverstand. Zij trachten de islam te propageren doorheen de haat en het geweld ten overstaan van de niet-moslims, terwijl wij die propageren door een taal van verdraagzaamheid. Zij willen de islam opdringen door het geweld. Wij hebben helemaal niets met hen gemeen.” [mauve fonce](Ilias Azaourej – salafistische predikant)[/mauve fonce]

(Ricardo Guitiérrez – Le Soir – 5.06.12)
 

- [bleu marine]De bom is SOCIAAL in het hart van Brussel[/bleu marine]

Anderlecht, Molenbeek... zijn het embleem geworden van alle “kwaad”. Waar is het probleem?

  • Meer dan één jonge Brusselaar op vier (28%) verlaat de middelbare school zonder diploma (dat is het dubbel in vergelijking met Vlaanderen en Wallonië).
  • Eén derde (1/3) van de jonge Brusselaars groeit op in een gezin dat niet leeft van inkomsten die voortkomen uit het werk.
  • Eén vierde (¼) van de Brusselse gezinnen leeft op de armoededrempel. Een kwart (25%) van de Brusselse bevolking heeft geen werk. Eén jongere op drie heeft geen job.
  • Het inkomen van de Brusselaars is 15% lager dan het Belgisch gemiddelde.

[vert]De veiligheidspolitiek in Brussel is op de eerste plaats een sociale politiek.[/vert]
Wat doet men daarvoor ? Het probleem vandaag is niet zozeer een vrouw met een niqab, die door de extremisten gemanipuleerd wordt. Dat is het gemakkelijke deel van de ’aanpak’. De echte bom is het sociale. Indien men tijd had besteed aan een globaal aanvalsplan om de integratie te doen slagen,dan zouden die massale aankomsten van vreemden iets anders zijn dan een explosief probleem. Gedurende al die jaren, wat heeft men geloofd ? Elkeen in Brussel heeft zijn probleem beheerd in zijn hoek...

(volgens Béatrice Delvaux – Le Soir – 5/06/12)
 

__5__

[marron]Humanistische fédératie van Europa (FHE)[/marron]

[bleu marine]Pierre Galand[/bleu marine] (71 jaar) is de huidige voorzitter van het Centrum voor de humanistische aktie (CAL) in België. En hij blijft het ook. Maar sinds 25 mei is hij ook voorzitter van het Europees Humanistisch Verbond (FHE). Hij wil er een werktuig van maken om de laïciteit te verdedigen in het ganse continent.

Vandaag bestaan er 54 gemeenschappen die in contact zijn met deze europese federatie. “Wij moeten ons veld uitbreiden naar Spanje, Portugal, Italië. Tot nu toe was er Frankrijk ook niet bij. Ze zijn zopas aangesloten.

Ik heb geen bezwaar betrekkingen te hebben met de Kerken, maar onze europese federatie moet eerst op vaste voeten staan. 45% van de europese bevolking behoren niet tot een godsdienst of een cultusvereniging. Deze humanisten moeten weten dat we hun ideeën en etische waarden verdedigen. En dat we bereid zijn een aktieve rol te spelen in de grote debatten daarover.

Ik heb veel respect voor de vrijmetselarij. Maar de laïciteit is een beweging van de ganse societeit die alszodanig moet gehoord worden.

(Pascal Martin, in Le Soir. 5.06.12)
 

__ornement.png__

[marron]VASTEN voor de moslims[/marron]

Mohammed legde eerst de Vasten vast op de Grote Verzoendag (Jom Kippoer) van de joden. Maar wegens het conflict dat hij had met de joden te Medina kwam er vlug verandering. In zijn eerste jaar te Medina kwam er de verplichting voor alle moslims te vasten gedurende gans een maand, in de maand RAMADAN
Jodendom, christendom, islam, ze hebben allemaal dezelfde motivaties: -uiting van boete en goedmaken van zonden; - de geest doen overwinnen op het lichaam en zijn driften; - het bevorderen van vroomheid en vergevingsgezindheid.

Vasten van zonsopgang tot -ondergang is heel lang in de zomertijd hier bij ons. Zo zal het zijn in dit jaar 2012, juli-augustus.

De RAMADAN, een tijd van vasten, en ’s avonds een tijd van feestvieren. Een groot symbool van eenheid voor alle moslims ter wereld om zich aan te sluiten bij de ouma (de wereldgemeenschap).

[vert]RAMADAN,[/vert] vastenmaand voor de moslims,
Begint vanaf [vert]20 Juli 2012.[/vert]
[vert]De nacht van het levenslot,[/vert]openbaring van de Koran, [vert]le 14/15 augustus.[/vert]
[vert]Aïd el Fitr,[/vert] openbaring van de Koran,
einde van de vastenmaand,[vert]19/20 augustus 2012.[/vert]
Wenskaarten zijn te koop in El Kalima, te Brussel, en ook in al de Vlaamse bisdommen, dienst KMS (Kerkelijk Multicultureel Samenleven). De tekst van de bisschoppen (in zes talen) gericht aan de moslims kan men ook verkrijgen bij KMS, maar ook bij p.Guido Verbist, via e-mail.
 

__5__

[marron]Hindoeïsme [/marron]

Ook al zijn de godheden manifestaties op aarde van de ene transcendente God, zij worden met zorg omringd zoals je met een geliefde medemens doet. De veelheid aan incarnaties duidt op de [bleu] meervoudige beleving van God [/bleu]. Een éénmalige ’menswording’, die zich tot een bepaalde tijd en plaats beperkt, is in de Indische spiritualiteit ondenkbaar omdat het afbreuk doet aan de grootheid van een goddelijk wezen.

In vergelijking met het christendom (trinitaire godsdienst) zou het Hindoeisme omschreven kunnen worden als een ’pluraal of meervoudig monotheisme’

(ID Kerk in Brussel)
 
[violet]G.Verbist, mafr.[/violet]
van de GROEP RENCONTRE
 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 385 / 1048858

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License