missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Ondanks het lijden…

Arcre
vrijdag 21 september 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster


Tariq Ramadan is een intellectuele islamoloog, professor en universitair in Oxford1, Zwitser van Egyptische afkomst.

Zijn werk bevat een theologische, filosofische en politieke overweging in verband met de moslimgodsdienst, de spiritualiteiten en de verschillende filosofieën. Sinds vele jaren heeft hij zich ingezet in het debat over de islam in het Westen en in de wereld.

Raadgevend expert in verschillende commissies verbonden met het Parlement van Brussel, neemt hij deel aan verschillende internationale werkgroepen in verband met de islam, de theologie, de ethica, de interreligieuze en interculturele dialoog, en nog breder met de ontwikkeling en de sociale aangelegenheden.

“Ons verstand moet de waardigheid hebben niet te antwoorden en verder te kijken.” ."

 

Terwijl in de sociale netwerken heel wat oproepen circuleren om volgende zaterdag te manifesteren, in Parijs en in verschillende grote steden in Frankrijk, om te protesteren tegen de islamonterende film “Innocence of Muslims”, heeft de intellectueel Tariq Ramadan zich hiertegen uitgesproken :

Charlie Hebdo voor het gerecht dagen, manifesteren in de straten van Frankrijk, dat is helemaal contraproductief.

Men moet absoluut niet manifesteren, het komt aan de elites toe, aan de intellectuelen, aan de geleerden, aan hen die de leiders zijn van moslim organisaties met kracht het volgende te zeggen : “Ook al is ons hart gekwetst, dan moet ons verstand de waardigheid hebben niet te antwoorden en verder te kijken, dat is het antwoord dat moet gegeven worden”.

De enige edele houding, tegenover de provocatie van degenen die zoeken de vrees voor de islam te ontwikkelen in Frankrijk of van Charlie Hebdo, die op de golf surft, bestaat erin die aanvallen te miskennen, er bovenuit te kijken door te zeggen dat wij Fransen zijn, wij zijn er voor de toekomst van Frankrijk.

 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 257 / 858819

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License