missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Europa en Islam

ARCRE : Een nieuwe ploeg voor de dialoog

in Relais P.B. Maghreb - Okt. 2012
woensdag 3 oktober 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]PLOEG VOOR DE DIALOOG TUSSEN CULTUREN EN GODSDIENSTEN[/marron]

[vert]Het is precies een jaar geleden[/vert] dat we ons naar de hoofdstad van Europa, Brussel, begaven, met de opdracht, die ons gegeven werd door de Sociëteit van de [bleu] Witte Paters [/bleu], om een ploeg te lanceren die in staat zou zijn de aanwezigheid en de acties te animeren en de coördineren die een groot aantal confraters aan het bevorderen zijn doorheen Europa.

De Sociëteit van de Witte Paters draagt sinds haar oorsprong een bijzondere aandacht voor de ontmoeting met de moslims en voor de dialoog tussen moslims en christenen.

In Europa stellen we vast dat de moslimgemeenschappen zich voor de uitdaging bevinden van :

  • Zich te integreren in een democratische, pluralistische en seculiere maatschappij;
  • Zich te organiseren als religieuze gemeenschap in diaspora;
  • De theologische en juridische traditie te herdenken tegenover de moderniteit;
  • Aangepaste vormen te vinden om het moslim geloof over te dragen aan de jonge generaties.

[vert]ACTION POUR LA RENCONTRE DES CULTURES ET RELIGIONS EN EUROPE[/vert]
[vert](ACTIE VOOR DE ONTMOETING VAN DE CULTUREN EN DE GODSDIENSTEN IN EUROPA)[/vert]

[marron]ARCRE[/marron] verlangt:

  • Het proces van integratie te volgen van de moslim gemeenschappen in de Europese maatschappij;
  • Te informeren over de praktijken van dialoog tussen moslims en christenen in de Europese landen;
  • Sessies te bieden voor de vorming en werkplaatsen om het hartelijk en blij samenleven aan te moedigen.

[marron]ARCRE[/marron] wil voor zichzelf :

  • in dienst te staan van de Witte Paters die zich hebben ingezet in de ontmoeting met de moslims;
  • in dienst te staan van de religieuze, burgerlijke en politieke instellingen die de interculturele en interreligieuze dialoog aanmoedigen evenals het hartelijk samenleven.
  • in dienst staat van “mensen van goede wil”.
[vert] DE LEDEN VAN DE PLOEG VAN DE ARCRE [/vert]

JPEG - 5.4 kB
JPEG - 4.9 kB
JPEG - 5.4 kB

[bleu]Agustin Arteche[/bleu] (Spanjaard, links) heeft zijn studies gedaan aan het P.I.S.A.I. (Arabisch en moslim Wetenschappen). In 1970, wordt hij secretaris van de Bisschoppenconferentie voor de Relaties tussen christenen en moslims in Burkina Faso. Tussen 1992 en 2002 werkt hij in Soedan. In Spanje wordt hij provinciaal van de Witte Paters in 2005.

[bleu]Miguel Larburu[/bleu] (Spanjaard, in ’t midden) vervolledigt de cyclus van de theologische studies aan de Université Saint Paul (Canada). Na studies van het Arabisch en van islamologie aan de P.I.S.A.I. in Rome, wordt hij benoemd in de Algerijnse Sahara. Hij zal er verschillende posten van verantwoordelijkheden bekleden op het vlak van zijn congregatie en van het diocees.

[bleu]Hans Vöcking[/bleu] (Duitser, rechts) is oud verantwoordelijke van de CIBEDO (Christlich-islamische Begegnung-Dokumentationszentrum) van de Bisschoppenconferentie van Duitsland in Frankfurt. Gedurende 25 jaar, was hij eveneens belast met de interreligieuze dialoog in de Raad van de Bisschoppenconferenties van Europa (CCEE).

We hebben een groot deel van onze krachten besteed om kennis te maken met de talrijke religieuze en burgerlijke instanties en verenigingen die aanwezig zijn in Brussel (de hoofdstad van de Europese Unie), zowel confessionele als overtuigende. Er werd ons herhaaldelijk gevraagd onze ervaring mee te delen in kringen van interreligieuze dialoog.

In een zeker aantal klassieke media, zoals voordrachten, artikels, debatten, animatiegroepen, enz., vinden we onszelf natuurlijk terug. We kunnen ons vandaag deze Web site bieden :

www.arcre.org

die we zeer eenvoudig wensen met een maximum van inlichtingen. Moge dit middel een band worden voor de dialoog tussen personen voor wie het enige doel erin bestaat bij te dragen tot het vormen en de bevordering van de menselijke familie.

  ARCRE
[mauve fonce]Rue Général Tombeur 32
1040 Bruxelles[/mauve fonce]

Trefwoorden

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 311 / 1054342

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License