missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Kenia

Ik rijd voor hen…

Famille Mission n°3 - 2012
vrijdag 12 oktober 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster
[marron]Help uzelf, zo helpe u God...[/marron]


[marron]De buitengewone reis van Zackary[/marron]


Een Keniaan, die aan de benen verlamd is nadat hij zwaar gewond werd bij een auto-ongeval negen jaar geleden, heeft de verbeelding van zijn land in vuur en vlam gezet toen hij zich in een buitengewoon avontuur waagde : een reis van bij de 3.000 kilometers in een rijdende ligstoel. Zijn rijwiel wordt met de handen bediend en dat gebeurt dus met de brandstof van zijn armen.

Zackary Kilotho is een dierenarts van 44 jaar. Hij is aan zijn ongelooflijke tocht begonnen in juni met de bedoeling 1.250.000 euro in te zamelen om in zijn hoofdstad, Nairobi, een eenheid van intensieve zorgen op te bouwen voor mensen die aan de ruggengraat gekwetst zijn.

In de eerste fase van zijn rondreis, heeft hij reeds bijna een derde van die som kunnen binnenhalen, door driehonderd kilometers te rijden op de baan van Zuid Afrika, waar zich het enige herstelcentrum bevindt voor mensen die een de ruggengraat gekwetst zijn. Kimoho werd onlangs gekozen als boegbeeld van de organisatie « [bleu] Kenyan Paraplegic [/bleu] » om de bevolking gevoelig te maken voor de problemen van de verlamden als gevolg van ongelukken aan de ruggengraat. Deze NGO vraagt de hulp van het publiek door elke Keniaan uit te nodigen één shilling (enkele centen) te storten met de hoop zo de onversaagde reiziger terug naar zijn vaderland te brengen, nog vooraleer hij zijn avontuur heeft beëindigd.

In Kenia, zijn er elk jaar meer dan 20.000 gekwetsten van de baan en het Nationaal Hospitaal Kenyatta van Nairobi heeft niet de mogelijkheid zich degelijk bezig te houden met al die ongelukkigen. Na zijn verschrikkelijk ongeval, was Zackary Kimotho drie maanden in het hospitaal gebleven zonder er de nodige zorgen voor herstel te krijgen. Hij heeft zijn actie ondernomen in de hoop dat andere gekwetsten niet aan hetzelfde noodlot worden overgelaten als het zijne.

Heel recent, heeft de bureaucratie, zoals altijd weer, een rem geplaatst tegen deze menslievende reis:

“We hebben voorlopig ons project moeten stopzetten want onze toelating om fondsen te werven was slechts geldig voor zes maanden”, zo zegt Kimotho. “Onze NGO heeft een terrein van 12 acres verworven in Nairobi. Begin september, hopen we te starten met de onderbouw van een nieuwe kliniek voor gekwetsten aan de ruggengraat met het geld dat we reeds konden verzamelen. Een manier om aan de mensen die ons helpen te tonen dat hun giften goed besteed worden en dan kunnen we er ernstig aan denken de reisweg en het inzamelen van geld weer op te nemen.”


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 211 / 1025377

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Kenia   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License