missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Echo’s over het “Bandfeest” 2012 te Varsenare

donderdag 1 november 2012 door W. Trypsteen, M.Afr. , Zr Cecilia Trypsteen

Het jaarlijks “Bandfeest” van de Witte Zusters, Broeders en Paters ging dit jaar door op 2 september. Samen met het mooie weer lokte de witte en blauw gestreepte tent veel volk om hun blijken van genegenheid en waardering te tonen aan de missionarissen en hun werk.

Eens binnen getreden landde men in een sfeervolle omgeving, de vlaggen buiten en binnen deden mee aan het onthaal, met de opgehangen panelen waande men zich in Afrika, alsook de gigantische kaart die haar verhalen van Afrika in herinnering bracht. De nog in Afrika werkende missionarissen keken op ons neer met hun lachende gezichten. [mauve fonce]De overleden missionarissen[/mauve fonce] sinds het laatste “Bandfeest” waren aanwezig met hun foto’s waar een fantastisch lichtje brandde voor ieder.

  De inzet van het feest was de geconcelebreerde eucharistieviering, die door iedereen zeer gewaardeerd werd. [mauve fonce]Het Seniorenkoor “Canticorum Jubilo”[/mauve fonce] van de Sint Mauritiusparochie van Varsenare en de muzikale begeleiding gaven kleur aan het feestelijke gebeuren.

Het thema: “[bleu] Gebed wordt verhoord [/bleu]” kwam goed aan bod in deze viering: “ Vraagt en ge zult verkrijgen” is een van deze slagzinnen uit het evangelie en zo kwam ook het project op het voorplan “ Aankoop van fietsen” voor iedere verantwoordelijke van de gemeenschappen van het bisdom KINDU. Kindu is wel een van de meest verlaten streken waar Mgr. Willy Ngumbi, witte pater, bisschop is. Met het mooie boekje kon men alles meebeleven en meebidden.

De homilie van de Sectorale overste, Pater Mark De Wulf werd aandachtig gevolgd; hij wist op een gevatte manier [mauve fonce]het project "KINDU"[/mauve fonce] aan te brengen. Zuster Greta Van Oudenhove sprak in naam van de Regionale 0verste van de Witte Zusters, Lucienne Reynders. Ze schetste in het kort de huidige toestand van de Witte Zusters, nog enkele Belgische Witte zusters zijn werkzaam in Afrika. Toch gaat het missiewerk verder en wordt gerealiseerd door meerdere Afrikaanse Witte Zusters.

De opkomst was verbazend: 360 inschrijvingen en dan kwamen er nog bezoekers in de namiddag: het was een super feest, de ambiance was uitstekend. Veel missionarissen wilden het feest niet missen, vrienden en kennissen even min, allen waren zeer “WELKOM”.

Het aperitief was uitstekend want het was warm buiten; het menu naar de zin van alle genodigden. Voor de stand altijd prijs was het succes verzekerd: alle loten uitverkocht lang vóór het einde van het feest.

Jongeren hebben geholpen alsook een hele familie stond onvermoeibaar in dienst van iedereen. We zijn iedereen dankbaar om dit [vert]feestelijke[/vert] gebeuren; zonder hen was het niet meer mogelijk dit waar te maken. Hopelijk zien we elkaar volgend jaar terug.

Cecile Trypsteen
 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 388 / 1148228

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License