missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
D.R. Kongo

We want 2013 Nobel Peace Prize for Doctor Denis Mukwege

zondag 23 december 2012 door Webmaster

Pétitie van GFAIA vzw
Groupement des Femmes Africaines Intégrées et Actives
BRUSSEL, België

Wij hebben uw hulp nodig !

W[marron]ij willen Dokter Denis Mukwege voordragen voor de Nobelprijs voor de Vrede 2013![/marron]

Vanaf 1999, wanneer hij het ziekenhuis in Panzi (Bukavu, DRCongo) opricht, ontfermt Dr. Denis Mukwege zich over vrouwen die slachtoffer zijn van verkrachtingen en seksueel geweld en te lijden hebben van ernstige gynaecologische afwijkingen. Hij ontdekt in het oosten van de DRC immers een nieuwe plaag die het verdere verloop van zijn carrière diepgaand zal beïnvloeden: de moedwillige en systematische verminking van de vrouwelijke genitaliën. Om deze epidemie het hoofd te bieden, specialiseert Dr Mukwege zich in het chirurgische herstel van de vaginale fistel. Inmiddels wordt hij wereldwijd erkend als specialist ter zake. Jaarlijks worden in Panzi bijna 3000 vrouwen aldus "hersteld".

Tevens trekt hij de aandacht van de rest van de wereld op het lijden en de seksuele wreedheden die vrouwen moeten ondergaan in Oost-Congo, waar verkrachting als oorlogswapen wordt gebruikt. Tijdens zijn toespraken stelt hij ook de schuldigen aan de kaak. In een laatste aangrijpende toespraak die hij op 25 september 2012 bij de VN houdt, dringt hij er bij de internationale gemeenschap op aan om Congolese vrouwen bij te staan om de vrede en hun waardigheid terug te vinden. Tevens laakt Dr. Mukwege openlijk de laksheid en het gebrek aan moed van diezelfde internationale gemeenschap met betrekking tot de wreedheden begaan in de DRC.

Op 25 oktober 2012 wordt Dr Mukwege aangevallen wanneer hij zich naar zijn huis in het centrum van Bukavu begeeft. De bewaker van zijn huis wordt van dichtbij neergeschoten na hem te hebben gewaarschuwd voor het gevaar, zijn auto wordt in brand gestoken en hij wordt vastgebonden maar de buurtbewoners snellen hem ter hulp en hij kan ongedeerd wegkomen.

Sindsdien woont hij in ballingschap in Europa, met zijn vrouw en twee dochters, maar zijn grootste wens is terug te keren naar Bukavu en zijn werk te voort te zetten, mits garantie van zijn veiligheid en die van zijn entourage.

[bleu marine] Ondertekening van deze petitie: [/bleu marine] Hier klikken.

Dank U !                    

Elena MATUNDU
Présidente
GFAIA vzw

Groupement des Femmes Africaines
Intégrées et Actives
Groep van Afrikaanse vrouwen,
geïntegreerde en actieve
 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 211 / 1034748

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen R+V   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License