missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Burkina-Faso

De inzegening van het Studiecentrum BADENYA

Bobo-Dioulasso
donderdag 28 februari 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster

De opbouw van het Badenya Centrum loopt op zijn einde.
Mgr. Paul Y. OUEDRAOGO is op 2 februari 2013 het Centrum en het nieuwe huis van de Missionarissen van Afrika komen inzegenen.
In elk van deze huizen worden we geroepen de ‘badenya’, de broederlijkheid te beleven, om er onze roeping om “alles voor allen” te zijn te beleven.

JPEG - 29.8 kB


Het gebouw van het Badenya Centrum
JPEG - 29.9 kB


De voorgevel van het Badenya Centum
JPEG - 31.1 kB


Het ontvangsttehuis vanuit Badenya
Bobo 26 februari 2013        

Beste vrienden,

Het is al bijna een maand geleden dat de inzegening van het Studiecentrum BADENYA en van ons nieuw huis heeft plaats gevonden, en ik heb u al die tijd niet geschreven, ik vraag u me hiervoor te verontschuldigen, maar er zijn wel twee redenen voor :

  • De eerste reden is dat we vanaf de dag na het feest de telefoonnummers en het faxnummer hebben doen overdragen en men heeft de kabels gestolen in onze nieuwe wijk, zodat we verstoken bleven van internet gedurende verschillende weken. Nu is alles hersteld.
  • De tweede reden is dat vanaf de dag na de inzegening we begonnen zijn met de verhuis van ons oud huis naar onze nieuwe woning, op hetzelfde terrein als de schoolbibliotheek, studiecentrum; om al die dingen te verhuizen, daar waar talrijke paters hebben verbleven gedurende 85 jaar (de meesten van hen zijn intussen overleden), terwijl ze ijzeren koffers, kartonnen dozen en valiezen achterlieten, die we moesten sorteren om te weten welke boeken of andere dingen nog iemand konden dienen, weten wat men moet bewaren, wat men moet verbranden, dat alles neemt heel wat tijd in beslag; maar gelukkig is dat werk bijna gedaan en over enkele dagen gaan we in ons nieuw huis wonen.

Ik zend u dus een reeks foto’s die een pater, die de inzegening heeft bijgewoond, me enkele dagen geleden gestuurd heeft en die ik vandaag ontdek. Het feest is zeer mooi geweest en het verslag ervan is zelfs vermeld geweest in het journaal van 20 u. en dat van 22 u. op de nationale televisie twee dagen later. Alles is goed verlopen en we hebben veel geluk gehad want er is een stroomonderbreking geweest vóór de Mis en nog een andere na de Mis; en verder, de dagen die de inzegening voorafgingen is er een grote wind geweest met zand en stof, wat men de “harmattan” noemt, de wind die uit de woestijn komt, maar die dag zelf is er alleen maar een beetje wind geweest maar, gelukkig, niets dat het goed verloop van de viering kon storen, want we hebben de Eucharistie gevierd op het overwelfde terras van het Centrum.

JPEG - 33.7 kB


De inzegening begint op de verdieping van het Badenya Centrum
 
JPEG - 36.6 kB


De aartsbisschop zegent de menigte bij het ontvangsttehuis

Ik maak van de gelegenheid gebruik om u te bedanken, gij allen die hebt bijgedragen voor de opbouw van het Badenya Centrum, dat dus kon ingezegend worden op 2 februari laatstleden. Wees allen verzekerd van mijn dankbaarheid, van mijn vriendschap en mijn broederliefde, verzekerd ook van mijn dagelijks gebed voor u en voor al de uwen.

  Van harte.

Denis

Denis Rabier, M.Afr.
denisrabier@gmail.com

 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 171 / 982273

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Burkina Faso   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License