missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
EUROPESE PROVINCIE - MISSIONARISSEN VAN AFRIKA

MOGE DE STER VAN DE HOOP STRALEN

EUR-ECHO
zondag 7 april 2013 door André-L. Simonart, D.F. (Vertaling), Webmaster

PASEN 2013

Editoriaal

Beste confraters,

Paus Franciscus spreekt, in zijn homilie van 19 maart, van een dienst waartoe hij zich geroepen voelt als bisschop van Rome, en waartoe, zo zegt hij, wij allen geroepen zijn : [bleu marine] de ster van de hoop doen stralen [/bleu marine]. Wij hebben er nood aan, zegt hij, het licht van de hoop te zien en wijzelf hoop te geven. Hij duidt aan hoe we dat kunnen aanpakken door te zeggen bewaarders van de schepping te zijn, door op elke man en op elke vrouw en blik van goedheid en van tederheid te werpen. Ja, zegt de Paus, laten we niet bevreesd zijn voor de tederheid. De tederheid is niet de deugd van de zwakke, maar duidt op een zielskracht en de bekwaamheid om attent te zijn, om medelijden te hebben, een ware openheid voor de andere, en liefde.

Ziedaar een paasboodschap, en niet enkel een pauselijke, die goed onze werkelijkheid vervoegt, die van ons gemeenschapsleven, die van onze apostolische openheid zowel in de lijn van Rechtvaardigheid en Vrede, van Zorg voor het behoud van de Schepping, als die van de Ontmoeting en de Dialoog. Zij zegt goed de houdingen die onze inzet moeten motiveren voor de 125ste verjaardag van de antislavernij campagne van onze stichter. Laten we dan ook in deze paastijd meer aandacht schenken aan de schepping om ons vol bewondering te doen staan voor haar schoonheid, deze respecteren en God loven, laten we meer aandacht schenken om een blik van goedheid en van tederheid te werpen op onze confraters in gemeenschap en op elke persoon.

[vert]Laten we waken op de ster van hoop in onze harten ![/vert]

Vreugdevol Pasen !

André-L. Simonart
Prov. van Europa

 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 257 / 1013144

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License