missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
BOEKENNIEUWS

Over de drempel
Bidden in de ochtend en de avond

Nuntiuncula Nr 681 Juli-Augustus 2013
zondag 1 september 2013 door Webmaster

Over de drempel
Bidden in de ochtend en de avond
 
Kardinaal Godfried Danneels
Iny Driessen
  Uitgeverij : Halewijn/Adveniat
ISBN: 978-90-8528-265-5
Verschijningsdatum: 07-06-2013
12x18 - 552 blz. - Prijs: 19,50 euro

Op 4 juni werd kardinaal Godfried Danneels 80 jaar. Naar aanleiding van die verjaardag werd een nieuw boek van kardinaal Danneels aan de pers voorgesteld: ’Over de drempel. Bidden in de ochtend en de avond’, een gebedenboek dat de kardinaal schreef samen met Iny Driessen.

Je zou het een hedendaags getijdenboek kunnen noemen. "Het heeft dezelfde bestanddelen als het grote getijdenboek: psalmen, Schriftlezingen en gebeden. Er is wel een forse uitbreiding van de gebedenschat. Daarvoor is geput uit gebeden van mensen die in onze geloofstraditie eerlijk in de ontmoeting met God probeerden te staan", verduidelijken de auteurs.

Het boek is ontstaan vanuit de bekommernis dat mensen in de hectische tijd waarin we leven moeite hebben om op geregelde tijdstippen tot gebed te komen. Het wil helpen om het bidden te structureren en het een plaats in hun dagelijkse leven te geven.
Een handig boekje, met een schat aan gebeden. Eerst komt telkens het kruisteken, waarmee we ons plaatsen in de aanwezigheid van de Drie-ene God. Daarna volgt een gebed uit onze rijke traditie. De meditatie die daarop volgt, legt bepaalde accenten uit het gebed bloot en doet je ’naar het diepe’ varen. Bij de thematiek van elk gebedsmoment werd ook een psalm en een korte Schriftlezing gekozen. Ten slotte reiken de auteurs één of meer slotgebeden aan: afhankelijk van je aanvoelen of van het individueel of in groep bidden, un je daar een keuze uit maken. [mauve fonce](voorstelling door de uitgever)[/mauve fonce]

Zie ook http://www.halewijn.info

[vert] "Een soort modern brevier. Warm aanbevolen!" [/vert] [mauve fonce](mdw)[/mauve fonce]


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 370 / 1114100

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License