missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Reactie op de oproep van de Paus
ledige kloosters te openen voor de vluchtelingen

vrijdag 13 september 2013 door G.Verbist, mafr.

[bleu marine]Bisschop Johan Bonny[/bleu marine], bisschop van Antwerpen zegt: “Wij verkiezen een christelijke invulling”. Ten tijde van de asielcrisis enkele jaren geleden zijn diverse kerken en kloostergebouwen tijdelijk opengesteld voor vluchtelingen. Volgens het kabinet van Maggie De Block, staatssecretaris voor Asiel en Migratie, is de nood aan opvang van vluchtelingen in kerk-en kloostergebouwen niet aan de orde. “Wij zijn de opvang net aan het afbouwen” aldus de woordvoerder Els Cleemput.

[bleu marine]Bij de koepel van de Vlaamse jezuïeten[/bleu marine] wordt enthousiast gereageerd op het idee van de paus. “Maar op dit ogenblik zitten onze kloosters nokvol. Ook bij andere congregaties en ordes zitten de kloosters vol.”

[bleu marine]De Kapucijnen aan de Antwerpse Ossenmarkt[/bleu marine] verhuren hun klooster grotendeels voor een symbolisch bedrag aan Pax Christi.

[bleu marine]Ook bij de Witte Paters in Antwerpen[/bleu marine] zit alles “proppensvol, vooral met gepensioneerde missionarissen. Maar om de kosten te drukken, worden er ook huizen in België verkocht. Waarom? Gepensioneerde paters moeten ook eten, hoor.

(Gazet van Antwerpen – 12.09.13.)
 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 179 / 1122674

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Migranten   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License