missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Zuid Afrika

IYEZA EXPRESS

Famille-Mission n°3/4 – 2013
vrijdag 20 september 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Afrika zet een stap vooruit

Men moest er maar aan denken !

In Zuid-Afrika, is het niet zo gemakkelijk medicamenten te gaan zoeken bij de apotheker om de hoek. Dat is vooral waar voor de personen van dit land die in de “townships” leven. Voor hen, zijn die remedies alleen maar te verkrijgen in een hospitaal of een dispensarium. Boven de kostprijs voor het transport naar die gezondheidspunten, moet men ook veel geduld hebben, want er wacht een lange file aan de ingang. Zo verliest men gemakkelijk een hele dag om enkele onontbeerlijke pilletjes te bekomen. Wie gaat er intussen voor de kinderen zorgen, wie zal de maaltijd voor papa voorbereiden en voor de kinderen die naar school gaan ? Voor de ouderen en de zieken is het een nachtmerrie want zij kunnen zich fysisch niet verplaatsen.

Het is toen hij medicamenten ging halen voor zijn grootouders in het lokale dispensarium dat [bleu]SIZWE NZIMA[/bleu], een jongeman van 21 jaar van het Township van Khyelisha in Cape Town, op het idee is gekomen zich in het avontuur van [bleu]“IYEZA EXPRESS”[/bleu] te lanceren, een firma die tegenwoordig uit vier jongeren bestaat, die per fiets medicamenten samenbrengen en thuis gaan afleveren. Geef hun uw voorschrift en voor enkele rands zorgen zij voor alles.

Sizwe heeft niet lichtzinnig gehandeld, want vooraleer zijn onderneming te starten heeft hij zich ingeschreven bij de “Academie Ackerman” die jonge ondernemers opleidt, die hun gemeenschap van dienst willen zijn terwijl ze tevens zaken doen. [bleu]Sizwe werd onlangs als één van de beste jonge ondernemers van Afrika verklaard[/bleu] en hij heeft een prijs gekregen voor zijn firma die nu 250 regelmatige klanten telt.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 204 / 1094168

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Zuid Afrika   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License