missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Van Paus Franciscus

Het gebed van de 5 vingers

FLASH-PAC – oktober – december 2013
vrijdag 15 november 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Tot paus gekozen op de avond van 13 maart 2013, heeft Kardinaal JORGE MARIO BERGOGLIO de naam van Franciscus gekozen met verwijzing naar de Heilige Franciscus van Assisi. Door die keuze, heeft de Heilige Vader zijn keuze willen uitdrukken om terug te keren naar de Evangelische eenvoud in een wereld ten prooi gevallen aan de secularisatie.
Eerste Paus Jezuïet, afkomstig uit Latijns Amerika, 266ste opvolger van Petrus, man van het veld, is Franciscus een nederige herder, mededeelzaam en zeer aantrekkelijk.
Ziehier een gebed dat hij twintig jaar geleden had geschreven, toen hij aartsbisschop van Buenos Aires was.[/marron]

  Het is een zeer eenvoudig gebed dat het karakter en de stijl van de Heilige Vader weerspiegelt. Een ”bijdehands” gebed. Een gebed op de vingers van de hand. Een universeel, volledig en rijk gebed…
 1. [bleu marine]De duim is de vinger meest dicht bij u.[/bleu marine]
  Dus, beginnen te bidden voor degenen die u het meest nabij zijn. Dat zijn de personen die mogelijk het meest terugkomen in onze herinneringen. Bidden voor de mensen die u geliefd zijn is een “zachte plicht”.
 2. [bleu marine]Daarna de wijsvinger.[/bleu marine]
  Bidt voor degenen die onderwijzen, dezen die zich bezighouden met de opvoeding en de medische zorgen: voor de leerkrachten, de professoren, de dokters en de priesters (de catechisten). Zij hebben steun en wijsheid nodig opdat zij de rechte weg zouden kunnen tonen aan de anderen. Vergeet hen niet in uw gebeden.
 3. [bleu marine]De vinger die volgt is de middenvinger, de langste.[/bleu marine]
  Deze doet ons denken aan onze regeringsleiders. Bidt voor de president, voor de afgevaardigden, voor de ondernemers en voor de beheerders. Zij zijn het die het lot van ons land leiden en die gelast zijn om de publieke opinie te gidsen. Zij hebben de hulp van God nodig.
 4. [bleu marine]De vierde vinger is de ringvinger.[/bleu marine]
  Ook al kan dit de meeste mensen verrassen, dat is de zwakste vinger, en elke pianoleraar kan dit bevestigen. Ge moet u eraan herinneren te bidden voor de zwakken, voor degenen die veel problemen moeten oplossen of die beproefd worden door de ziekte. Zij hebben uw gebeden nodig dag en nacht. Er zullen nooit teveel gebeden zijn voor die personen. We worden ook uitgenodigd te bidden voor de huwelijken.
 5. [bleu marine]En tenslotte, is er onze pink, de kleinste van alle vingers,[/bleu marine]
  zo klein zoals wij ons moeten houden voor God en voor de anderen. Zoals de Bijbel het zegt: “de laatsten zullen de eersten zijn”. De kleine vinger is er om ons eraan te herinneren dat ge voor uzelf moet bidden. Het is maar nadat ge gebeden hebt voor de vier andere groepen, dat ge best uw eigen noden kunt vereenzelvigen en dus bidden voor u.

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1570 / 1148043

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License