missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

EEN MOEDER MET EEN OPEN HART

Nuntiuncula N°685 Maart - April 2014
vrijdag 25 april 2014 door Webmaster

[marron] Uittreksel uit ’Evangelii gaudium’ van Paus Franciscus Nr 47 [/marron]

"D[marron]e Kerk is geroepen altijd het open huis van de Vader te zijn[/marron]. Een van de concrete tekenen van dit open zijn is overal kerken met een open deur te hebben. Zodat, als iemand een ingeving van de Geest wil volgen en nadert op zoek naar God, niet oploopt tegen de kilte van een gesloten deur.

M[marron]aar er zijn nog andere deuren die ook niet gesloten mogen worden[/marron]. Allen kunnen op de een of andere wijze deelnemen aan het kerkelijke leven, allen kunnen deel uitmaken van de gemeenschap en ook de deuren van de sacramenten zouden om welke reden dan ook niet gesloten mogen worden. Dit geldt vooral, wanneer het het Sacrament betreft dat “de deur” is, het Doopsel. Hoewel de Eucharistie de volheid van het sacramentele leven is, is zij geen prijs voor de volmaakten, maar een royaal geneesmiddel en een voedsel voor de zwakken.

D[marron]eze overtuigingen hebben ook pastorale gevolgen[/marron] die wij geroepen zijn bezonnen en moedig in overweging te nemen. Vaak gedragen wij ons als controleurs van de genade en niet als helpers. Maar de Kerk is geen douane, zij is het vaderhuis waar plaats is voor ieder met zijn zwaar leven."


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 284 / 1148043

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License