missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
BOEKENNIEUWS

Missie vandaag
Opstellen voor de honderdste verjaardag
van mgr. Jan Van Cauwelaert

Nuntiuncula n° 686 Mei - Juni 2014
zaterdag 28 juni 2014 door Webmaster

Missie vandaag
Opstellen voor de honderdste verjaardag
van mgr. Jan Van Cauwelaert
  Eric Joshaeghe,
Benoit Lannoo,
Henri Derroitte
  Halewijn 10-04-2014
336 pagina’s, 17 x 24 cm
ISBN : 978-90-8528-286-0

[marron] "Het zijn anderen die het gedaan hebben, ik was niet alleen." [/marron]

Mgr. Jan Van Cauwelaert zegt dit vaker nu hij honderd wordt. Hij meent het. Het missionaire elan dat de missiebisschop bezielt, heeft hij altijd met anderen gedeeld. Zijn evangelische vreugde, minzame scherpzinnigheid en tomeloze energie hebben duizenden mensen geïnspireerd en op hun beurt in beweging gezet, in Congo, in Vlaanderen, wereldwijd.

Hulde brengen aan mgr. Jan Van Cauwelaert kan alleen door op zijn missionair elan voort te gaan en dat met velen samen te doen. In anderhalf dozijn historische en journalistieke maar ook exegetische, ecclesiologische, missiologische, spirituele en theologische opstellen, gelardeerd met een tiental persoonlijke groeten voor de jarige, schetst dit huldeboek een - uiteraard onvolledig - beeld van de ‘missie vandaag’.

Een unieke samenwerking van scheutisten en andere missionarissen, van leken, priesters en bisschoppen, van activisten en professoren, mannen en vrouwen, jong en oud, allen bewogen door hetzelfde visioen: [bleu] ‘Hij leeft!’ [/bleu]

[mauve fonce]Voorwoord van mgr. Leon Lemmens en nawoord van Laurent kardinaal Monsengwo Pasinya [/mauve fonce]

__5__

Interessante bijdragen over de geschiedenis van de missie, missie vandaag, inculturatie, dialoog... Een bijdrage ook van onze confrater Michael Fitzgerald, oud-nuntius in Egypte.

  mdw

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 227 / 1125276

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License