missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Algerije

INTERDIOCESANE VERGADERING VAN ALGERIJE 2014

maandag 3 november 2014 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Eén van de doelstellingen van dit interdiocesaan jaar was er toe te komen op een eenvoudige en transparante, met eenzelfde stem, te zeggen wat de katholieke Kerk vandaag wil zijn in Algerije.

Dat is de betekenis van de eindboodschap gelezen in het Arabisch, het Kabylisch, het Frans en in het Engels.
[/marron]

[vert]Eindboodschap[/vert]

[mauve fonce] Aan de Algerijnse mannen en vrouwen, aan al de vrienden van Algerije, aan elkeen van de broeders en zusters van de Kerk. [/mauve fonce]

De katholieke Kerk van Algerije groet u.

We hebben zopas een jaar beleefd van luisteren naar het Woord van God, van ontmoetingen en van bezinning, waar we aan elkaar gezegd hebben wat wij als christenen beleven in Algerije.

Op het einde van deze dagen van samenkomst, van broederlijke uitwisseling en van viering in Algiers, wensen we u mee te delen wat wij allen samen zijn en willen zijn.

  • [bleu marine]Een Kerk die de tijd neemt.[/bleu marine] Dat is wel degelijk de ervaring die we dit jaar gedaan hebben. Tijd voor het gebed. Tijd voor het woord, het luisteren en de dialoog. Tijd om de taal van de andere te leren, om hem te kennen en zich door hem te laten omvormen. Tijd van samenkomen en van het feest.
  • [bleu marine]Een Kerk van gedoopten :[/bleu marine] een Kerk die mannen en vrouwen samenbrengt in het volgen van Jezus, jongeren en ouderen, hier of elders geboren, met zeer verschillende ervaringen en geschiedenissen. Een Kerk waarin iedereen erkend wordt in zijn waardigheid en zijn vrijheid. Een Kerk die een korps vormt in de verscheidenheid van haar samenstellingen en die onvermoeibaar haar eenheid zoekt met het geheel van de menselijke gemeenschap.
  • [bleu marine]Een Kerk van burgers,[/bleu marine] die deelneemt aan de uitwisseling in de maatschappij over alles wat zin geeft aan het menselijk leven en die aanvaardt tegengesproken te worden. Een Kerk die zich gesprek maakt met allen. Een Kerk die durft getuigen, op een eenvoudige en vrije manier, in woorden en daden. Een Kerk die een levensstijl voorstelt, die wil bijdragen aan de opbouw van de maatschappij waartoe zij behoort, en in dewelke zij zichzelf rechten en plichten toekent.
  • [bleu marine]Een Kerk van verbonden,[/bleu marine] tussen het Noorden en het Zuiden, tussen het Oosten en het Westen. Een Kerk die ons uitnodigt ons te verplaatsen en de anderen te bezoeken, maar ook om te ontvangen en de gastvrijheid te beleven. Een Kerk voor wie het niet alleen van belang is wat naar het Evangelie verwijst maar ook naar wat daarop gelijkt. Een Kerk van verbonden meer in het bijzonder tussen christenen en moslims, in dienst van de vriendschap tussen de volkeren.

K[marron]ortom, een Kerk die wil getuigen van de Liefde van God voor elke persoon.[/marron]

[mauve fonce] Van harte dank ons te helpen dat te beleven. [/mauve fonce]

De Katholieken in Algerije
 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 193 / 1149214

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Algerië   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License