missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Vaticaan

De Islamstaat : Paus Franciscus schrijft aan G20

11-11-2014 - Met nieuwsdiensten
donderdag 13 november 2014 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Het hoofd van de Kerk herinnert de Staatshoofden eraan dat het antwoord op het terrorisme niet enkel militair mag zijn en hij klaagt de steun aan de djihadisten aan.[/marron]

Paus Franciscus heeft vorige dinsdag, in een brief gericht aan de aanstaande G20 in Australië, opgeroepen druk uit te oefenen op degenen die de djihadisten steunen in het Midden Oosten, maar ook een economisch systeem van uitsluiting te bestrijden dat het rekruteren van terroristen begunstigt. “De hele wereld verwacht van de G20 een steeds breder akkoord dat zou kunnen leiden, door het wettelijk systeem van de Verenigde Naties, tot een definitief stilvallen van de onrechtvaardige aanval in het Midden Oosten tegen verschillende religieuze en etnische groepen, de minderheden inbegrepen”, zo schrijft hij in deze brief gericht aan de Eerste Minister van Australië, Tony Abbott, gastheer van de topconferentie georganiseerd in Brisbane op 15 en 16 november.

Verwijzend naar het doorstoten in Syrië en in Irak van de organisatie van de Islamstaat (IS), is de Argentijnse paus van oordeel dat “de oplossing niet uitsluitend van militaire aard kan zijn” en hij legt uit dat men op de eerste plaats een einde moet stellen aan de steun die de terroristische groepen krijgen door “de politieke steun, de illegale petroleumhandel of het leveren van wapens en technologieën”.

In zijn brief, spoort de paus de deelnemers aan zich niet tevreden te stellen met “principeverklaringen” en herinnert hij er ook aan dat de economische en sociale uitsluiting, in het bijzonder de werkeloosheid van de jongeren, “de criminele activiteit en zelfs het rekruteren van terroristen” bevordert. De Argentijnse pontifex klaagt ook “minder evidente vormen van agressie, maar die even zowel werkelijk en ernstig zijn” aan, in het bijzonder de “misbruiken van het financiële systeem”.

Het is de tweede keer dat paus Franciscus een brief stuurt vóór een topconferentie van de G20. Bij gelegenheid van deze van Sint Petersburg in september 2013, had hij eveneens geschreven aan de Russische President Vladimir Poetin om de Lidstaten van de G20 uit te nodigen om “het futiele nastreven van een militaire oplossing te verlaten” voor het conflict in Syrië.

In die tijd, hadden Washington en Parijs eraan gedacht harde tussenkomsten te ondernemen tegen het regiem van President Bachar el-Assad, na een chemische aanval dicht bij Damascus waarbij vele honderden doden vielen (1.429 volgens de Verenigde Staten).

[mauve fonce] Zie in Assawra - الثورة : [/mauve fonce] http://assawra.blogspot.fr/2014/11/etat-islamique-le-pape-francois-ecrit.html


Trefwoorden

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 195 / 1148222

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen R+V   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License