missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
D.R. CONGO

Een berichtje van Bukavu

Nuntiuncula Nr 690 Januari - Februari 2015
dinsdag 24 februari 2015 door Webmaster

Jan Knoops (83 jaar) schrijft uit Bukavu (8 januari 2015)[/marron]

Hier in Bukavu geen speciaal nieuws.

Ik ben terug van een reis van een maand naar Kindu, bij Monseigneur Willy Ngumbi. Niet om water te zoeken maar om water te ’putten’, t.t.z. aan de oppervlakte te brengen , met een eigengemaakte ’windas’ of ’treuil’ met zwengel. Ik heb 3 exemplaren geplaatst: één bij de confraters, in een parochie half binnen en half buiten de stad; een tweede bij zusters helemaal buiten de stad; en een derde in het centrum van de stad: bij de bisschop. Het toestel is helemaal in hout, zelfs de poulie of riemschijf , en kan dus zelfs in de brousse gemaakt worden.

Het is niet alleen om de vrouwen te helpen om gemakkelijker water te putten; tot nu toe gebeurt dat in heel de streek met een koord en daaraan een plastiek kruikje; maar ook om ze te leren samenwerken, ook voor andere dingen zoals bv mutualiteiten. Nu moet de animatie beginnen! Ik ben benieuwd.

  Nog vele groeten aan alle bekenden,.

Jan, M.Afr.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 240 / 1149063

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen D.R. Kongo   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License