missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
BOEKENNIEUWS

God wat ben je veranderd ... !

vrijdag 6 maart 2015 door Webmaster

God wat ben je veranderd ... !
Verleidelijke doorkijkjes op geloven
  Huub Schumacher
  Abdij Van Berne 16/12/2014
17.50 € 16x242x171 mm
Paperback
ISBN : 9789089720894

’EEN BEMOEDIGEND BOEK
VOOR GELOVIGE SPOORZOEKERS’

H[bleu marine]uub Schumacher[/bleu marine] spreekt met ons, zijn lezers, zoals hij spreekt met de mensen die hij onder zijn gehoor heeft gehad bij de vele cursussen, lezingen en bezinningsbijeenkomsten die hij in de afgelopen decennia heeft verzorgd: op een gemoedelijke toon, laagdrempelig, toegankelijk en dicht bij het leven van alledag blijvend. lnhoud en toon van zijn hoofdstukjes in dit boek zijn ingegeven door een oprechte pastorale bekommernis: hij wil de mens en die op zoek zijn naar zingeving en duiding, en die zich vaak zowel binnen als buiten de kerk ontheemd voelen, niet in de steek laten. Hij gaat naast hen staan en neemt hen mee vanuit hun eigen levenservaring, vanuit het gewone en alledaagse, op weg naar de verhalenschat van de Bijbel, op weg naar de wijsheid en de inzichten van denkers en dichters.

[bleu] God wat ben je veranderd ... ! [/bleu] is een bemoedigend boek.
Het moedigt ons aan om de schroom en de sprakeloosheid te boven te komen en op zoek te gaan naar sporen van de Eeuwige in ons bestaan en in onze wereld. Het is een boek voor gelovige spoorzoekers.

[mauve fonce]Uit het voorwoord van prof dr. Peter Nissen[/mauve fonce]

__ornement.png__

H[bleu marine]uub Schumacher[/bleu marine] geboren in Raamsdonk (1945), behaalde zijn doctoraalstudie theologie, is tot priester gewijd en werkte gedurende 15 jaar in het basispastoraat waar hij met collega Bas Rentmeester vanuit de praktijk van de parochie tot publicaties kwam op het terrein van catechese. Momenteel is hij bisschoppelijk gedelegeerde voor parochiecatechese en toerusting van vrijwilligers in het pastoraat. Hij schreef onder meer ’Op aarde als in de hemel’, ’Heeft u even?’ en ’Heeft u nog even?’.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 348 / 1160419

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License