missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Groen Blad - Juli 2015

zondag 5 juli 2015 door G.Verbist, mafr.

[marron]Sarajevo 6 juni 2015. « Interreligieuze dialoog gaat ons allen aan »[/marron]

Voor zijn terugkeer naar Rome was paus Franciscus op een interreligieuze ontmoeting waar hij verklaarde dat men deze dialoog niet moet overlaten aan specialisten.

“ Die dialoog moet door de hele bevolking en door alle religieuze groepen worden gevoerd.” Het streven naar verzoening wordt uitgedrukt in een vriendschap, die ook in het dagelijkse leven wordt beleefd. “ Meer dan een dialoog over belangrijke onderwerpen is de oecumenische en interreligieuze dialoog [bleu] een dialoog van het dagelijkse leven.[/bleu] Het dagelijkse leven wordt met [bleu]zijn vreugde en lijden, zijn hoop en verwachtingen gedeeld[/bleu].”

(Kerknet. 7.6.15.)
 

[marron]Europees rapport over godsdienstvrijheid[/marron]

Godsdienstvrijheid is een fundamenteel mensenrecht. (het volledige rapport staat op de website van Kerknet van 9 juni)

Het rapport eindigt met een serie aanbevelingen voor Eritrea, Pakistan, Noord-Korea, Iran, Saudi-Arabië. Anderzijds ontbreken aanbevelingen voor China, dat bizonder streng is voor godsdienstige groepen. Bizondere aandacht wordt gevraagd voor totalitaire en extremistische groepen die religieuze minderheden en niet-gelovigen niet dulden.

(Kerknet 9.6.15.)
 

Tweede katholieke [bleu] kerk [/bleu] ingehuldigd in [bleu] Abu Dhabi [/bleu], één van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. In het hele land wonen ongeveer 900.000 christenen

(Kerknet 13.06.15.)
 

[marron]BOEKJES – [/marron]

  • Een andere godsdienst leren kennen kan heel verrijkend zijn. Maar is lang niet evident. Het vademecum van IdkB (Inter-religieuze Dialoog van de Kerk in Brussel) wil daaraan verhelpen. 30 uitspraken gesitueerd in hun context, nadien genuanceerd, eventueel weerlegd.
    [bleu] “Geprek tussen een christen en een moslim” [/bleu]
    Uitg. IdkB. Vlasfabriekstr. 14, 1060. Brussel. 76 blz. 10€.
  • [bleu] “Islam voor Dummies” [/bleu]
    Alcolm Clark. 160 blz. 8,95€.
    Heel toegankelijk boekje over de islam. Alles wat je wil weten.

__ornement.png__

[vert]Suikerfeest [/vert] – De moslims vieren het einde van hun vastentijd ramadan, op 17/18 juli, met het Aïd al Fitr (Ramazan Bairami) feest. Voorzeker het populairste feest in de islam.
Wenskaarten zijn te verkrijgen bij ORBIT.vzw. en bij El Kalima.

[violet]G.Verbist, mafr.[/violet]
van de GROEP RENCONTRE
 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 285 / 1148043

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License