missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
BOEKEN

De Weg naar Mekka

Jan Leyers
vrijdag 25 juli 2008 door Jan Geypens

Uitgeverij: van Halewijck
ISBN 978-90-5617-805-5

( Bestaat alleen in het Nederlands )

Jan Leyers verwierf onlangs grote bekendheid in Vlaanderen met zijn boek “ De weg naar Mekka” met als ondertitel: ‘ een ontdekkingsreis door de moslimwereld. Ook was er een reeks TV uitzendingen op de VRT waamee hij heel wat belangstelling genoot en is dan ook een graag gevraagde spreker. Hij ontving ook de hoofdprijs van ABN AMRO Bank Prijs voor het beste non-fictie Boek 2007.

Het boek is aangenaam om te lezen en brengt ons in heel wat islamlanden. Elke stap in de reis was minutieus voorbereid. Hij bezocht moskeeën, badhuizen en koranscholen, dringt door tot bij het hoofd van de moslim broederschap en voert onthutsende gesprekken met ayatollahs en bedoeïenen, schoolmeisjes en terroristen. Hij heeft een grote kennis van de islamwereld en durft aan moslims pertinente vragen stellen. Gaandeweg komt hij er achter wat er leeft en broeit in de islamwereld , wat moslims en westerlingen bindt en waar hun wegen scheiden. Zeker de moeite waard om te lezen.

PS. Jan Leyers is muzikant, filosoof en TV maker.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 720 / 1049038

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License