missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Voor hen die stilletjes ouder worden…

Jezus is niet oud geworden

De onverwachte kroniek van Jean Debruynne
woensdag 14 oktober 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Ge weet het wel, zegt God, dat als ik mijn Zoon op de aarde heb gezonden, dan is het om dichter bij u te zijn, mens tussen de mensen. Ik heb hem gezonden om uw menselijk brood te delen, uw menselijke blikken, uw menselijke gebaren en uw hart. [bleu] Het is zeer verschillend, zegt God, de dingen van veraf te zien dan deze te beleven samen met iedereen en allen [/bleu]. Het is niet hetzelfde de aarde te ontdekken gezien vanuit een vliegtuig, en in de straten zijn, op de landwegen, achter de luiken van de huizen, bij de bakker of bij de beenhouwer, overal waar de mannen, de vrouwen, de kinderen de kleinkinderen elkaar ontmoeten in het leven van alle dagen. Mijn Zoon heeft jullie leven beleefd, hij heeft kou gehad, warm, hij heeft gelachen, hij heeft geweend, hij heeft pijn gehad… er is alleen maar de ouderdom die hij niet heeft kunnen kennen omdat hij daarvóór al vermoord werd.

En ik, zegt God, ik zie wel dat gij allen een beetje ouder aan ’t worden bent. Alle dagen ontvang ik de boodschap van uw gebeden. Ik zie wel uw witte haren, ik zie dat de trappen hoger zijn dan vroeger, ik zie wel dat uw gezichtsvermogen daalt… Maar mijn Zoon heeft nooit de leeftijd van de artrose kunnen kennen, hij is eerder gestorven. Dan is het tot u dat ik mijn oproep richt, zegt God.

[vert] Wat me interesseert, zegt God

dat is niet wat rendabel is

dat is wat menselijk is.
[/vert]Maar ik zal u niet beliegen, zegt God. Ik zal u niet zeggen dat ge eeuwigdurend jong bent, ik zal niet beweren dat ge niet veranderd zijt en ge nog steeds twintigjarige bent ! Ik weet niet waarom iedereen zich wil voorstellen dat degenen die ouder worden alleen nog goed zijn om op de afvalhoop gegooid te worden !

[bleu]Laat hen maar zeggen, zegt God, ik weet maar al te goed dat ik teveel nood heb aan u[/bleu].

Alles wat mijn Zoon niet het recht gehad heeft te beleven, dat is het wat gij nu aan ’t beleven bent. Al die liefde die mijn Zoon niet de tijd gehad heeft te planten door oud te worden, gij bent het die het uitvindt. Al die hoop die mijn Zoon niet de tijd heeft gehad te zaaien, het is op u dat ik reken om het te doen groeien. Ik ben geen commerciële, zegt God, wat mij interesseert, is niet dat wat rendabel is, maar wel wat menselijk is. Ik zoek niet om een cijfer te geven, ik zoek alleen liefde te geven. Maar, ik mag dan wel God zijn, ik kan niet ouder worden in uw plaats ; maar gij, integendeel, gij kunt ouder worden in de plaats van mijn Zoon, die het recht niet heeft gehad tot uw leeftijd te gaan !

Wees niet bevreesd ! Het ouder worden is geen ziekte ! Ouder worden, dat is leven… Het is maar op de kerkhoven dat men niet langer leeft. Vraag me niet hoe men fat moet doen, gij bent het die dat gaat uitvinden. Het wel nodig dat ge u hiervoor inzet, vermits mijn Zoon, hem hebben ze vermoord !

  Jean Debruynne
(J’ai rêvé d’un Galiléen, Ed DDB)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 769 / 1122674

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License