missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
FAMILIENIEUWS

Bandfeest Midden-Vlaanderen te Merksem
op zondag 27 september 2015

Nuntiuncula N° 694 September - Oktober 2015
donderdag 5 november 2015 door Webmaster

[marron]Die dag heeft Ons Heertje ons gezegend met zijn mooiste weertje! Een stralende zon had dan ook méér familieleden en vrienden van de Witte Paters uit hun huis gelokt dan vorige jaren. Een aanmoediging voor ons om er mee voort te doen.[/marron]

Zoals het hoort begonnen wij met Ons Heer, de Gever van alle Goeds, te loven en te danken voor onze confraters-jubilarissen. Uit Midden-Vlaanderen, (Brabant, het Antwerpse en het Waasland) waren er dat dit jaar negen. Die van 65 jaar priesterschap: René De Laet(Leest), Jef Huybrechts(Meerle) en Marcel Peeters(Boechout). Die van 60 jaar priester: Paul Brems(Heist-op-den-Berg), Christian Gillain(Antwerpen), Dries Fransen(Heverlee), René Konings(Essen), en Fernand Lambert(Korbeek-Lo). Met 50 jaar priester was er, spijtig genoeg, maar één: Hugo Mertens uit Mol. Graag hadden we er van die ‘jongere’ generatie meer gezien, maar Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, en vertrouwenvol aanvaarden wij die.

Het was een biddende Eucharistie, met als thema [bleu]“Onze bezorgheid en zorg voor Gods schepping”. [/bleu] Zij werd voorgegaan door P.Hugo Mertens, en mooi opgeluisterd door het koor van de St.Norbertusparochie, en met kennis begeleid door Dhr. Alfons De Meulder, een ouwe en trouwe vriend van de W.P. Allen samen mochten we het Zonnelied van St.Franciscus zingen, met de tekst ervan geprojecteerd op een reuzescherm. In zijn homelie drukte P.Hugo onze dank uit voor de jarenlange, edelmoedige, en soms heldhaftige inzet van onze jubilarissen om Gods liefde voor de Afrikanen duidelijk te maken door hun manier van leven. Ook drukte hij ons op het hart dat, alhoewel we nu oud zijn, de Missie voortgaat, niet alleen in Afrika, nu door de Afrikanen zélf, maar ook hier in ons eigen land, en wel door ieder van ons, nu met een meer persoonlijk beleefd geloof, opdat het Rijk Gods ook hier opnieuw zou opbloeien. [bleu]“Kijk maar rond u, want Het is nabij!”[/bleu]

Daarna werden de koffie en de koeken gretig aangesproken, en werden alle loten van de ‘altijd-prijs-tombola’ verkocht. Er waren er zelfs te weinig. - Onze Witte Zusters waren ook present, en voor de eerste maal prijkten ook hun fotos naast de onze, zoals het hoort. – Aan de ronde tafels werd er heel wat gepraat, nieuwe kennissen gemaakt, en herinneringen opgeroepen.

De Afrikaanse kerstkaarten kenden veel succes, en we mochten allen de gemeenschappelijke brief ondertekenen voor onze nog actieve confraters in Afrika of elders. – Zo vlogen de uurtjes gezellig voorbij, en namen we blij en gesterkt afscheid van mekaar, met de belofte om volgend jaar zeker terug te komen.

Met dank aan mekaar om er geweest te zijn, dank ook aan de organisatoren: P.Laurent Mertens, Marc Coucke, Rudy en Marleen Jeursen, het zangkoor en de organist, en de zovele andere dames en heren die er zich weer eens met grote en blije edelmoedigheid hebben voor ingezet.

  Tot volgens jaar, a.G.b.

Herman Cornelissen w.p.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 588 / 1114421

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License