missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

EDITORIAAL

Nuntiuncula N° 694 September - Oktober 2015
donderdag 5 november 2015 door Luc Putzeys, Webmaster
Zondag 18 oktober 2015

Beste Confraters,

Het is vandaag Missiezondag. Het is een goede gelegenheid om u te schrijven. Het is een dag dat we allen ‘wereldwijd’ denken en bidden. We blijven ons verbonden voelen met de mensen en de gebieden van Afrika waaraan we onze beste krachten hebben gegeven of het nog doen. We hebben vandaag onze confraters en zovele mensen voor ogen. We denken wereldwijd… en bidden voor het missiegebeuren waar ook ter wereld en vooral ook voor de zeer vele mensen van de periferie.

...

Met het oog op het komend Kapittel bracht een confrater me het boekje met de apostolische Brief van Paus Franciscus[bleu] ‘Aan alle godgewijde vrouwen en mannen ter gelegenheid van het jaar van het godgewijd leven’[/bleu], met de vraag of deze brief van Paus Franciscus ons innerlijk niet kan helpen om ons op een heel eenvoudige manier, voor te bereiden op dit Kapittel, als een belangrijke gebeurtenis binnen onze missionarisfamilie.

Deze brief van Paul Franciscus bevat verschillende uitdagingen. In dit nummer van Nuntiuncula beschouwen we de [bleu] eerste uitdaging : de vreugde. Evangelii gaudium [/bleu]. De vreugde van ons rijkgevuld missionarisleven…

Tot de godgewijden wendt Paus Franciscus zich met deze boodschap :

“ Waar religieuzen zijn, is er vreugde. Wij zijn geroepen om te ervaren en er voor uit te komen dat God in staat is om ons hart te vervullen met immens geluk, zonder dat we de behoefte voelen om elders ons geluk te gaan zoeken. Daarom durf ik te verwachten dat de beleving van waarachtige broederlijkheid in onze gemeenschappen onze vreugde moge voeden… ”

“Dat er onder ons geen triestige gezichten te zien zijn, ontevreden en onvoldane mensen, want ‘volgelingen met een lang gezicht vormen een triestig gevolg’. Zoals alle mensen, ondervinden ook wij moeilijkheden : geestesverduistering, ontgoocheling, ziekte, afnemende krachten door het ouder worden. Juist hierin moeten we de ‘volmaakte vreugde’ vinden. Laten we leren het gelaat van Christus te herkennen die in alles aan ons gelijk geworden is en vreugde putten uit de wetenschap dat we gelijk zijn aan Hem die het kruis niet geweigerd heeft.”

Paus Franciscus is zoals wij lid van een Sociëteit. Hij heeft een gezegende leeftijd en fysische beperkingen. We weten dat hij met één long leeft ; dat hij soms zijn vermoeidheid moeilijk kan verbergen ; dat hij heel wat tegenkantingen heeft en dikwijls alleen staat in zijn onmiddellijke omgeving… Toch straalt hij steeds vreugde en tederheid uit. Hij doet dit… en hij durft het te zeggen...

Beste wensen voor uw zending waar ge u ook bevindt.

  Luc

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 167 / 1113633

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License