missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
BOEKENNIEUWS

“ De kracht van het goede.”De toekomstvisie...

Nuntiuncula N° 694 September - Oktober 2015
maandag 9 november 2015 door Webmaster

“ De kracht van het goede.”
De toekomstvisie van de Dalaï Lama.
  Daniel Goleman
  Uitg.: Ten Have. 2015
ISBN 10 : 9025904432
ISBN 13 : 9789025904432
285 blz, 17,99 €

Samen met paus Franciscus is ongetwijfeld de 14de Dalaï lama één van de belangrijkste spirituele leiders van onze tijd. Hij is de belangrijkste lama van het Tibetaanse boeddhisme en feitelijk het gezicht van het boeddhisme in de wereld.

Dit boek is geen biografie van de man. Veeleer een verkenning van wat hij onderricht over het ‘goede leven’ en hoe je dat in deze wereld kunt realiseren.

De auteur is [bleu marine]Daniel Goleman[/bleu marine], een Joods-Amerikaanse psycholoog . Hij introduceerde voor een breed publiek het begrip emotionele intelligentie: het idee dat de prestaties van mensen niet uitsluitend afhankelijk zijn van hun intelligentie (IQ), maar evenzeer van hun emoties.

De Dalaï lama grapt en plaagt. Dat komt ook in dit boek goed tot uiting. Zijn antwoorden zijn soms behoorlijk onbevangen en eenvoudig, bijvoorbeeld dat geld niet gelukkig maakt.

Interessant zijn de bladzijden over religie. Hij herhaalt voortdurend zijn respect voor alle religies. Toch wil hij ‘voorbij’ de religies denken, seculier, niet in de zin van niet-religieus, maar van inclusief. Ook niet gelovigen kunnen zich immers herkennen in het mededogen. Het boek lijkt dan ook gericht tot seculiere westerlingen.

(bijbelcitaat.be 20-09-15)
 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 235 / 1122674

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License