missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Kenia

Dood van een held

Buongiorno Africa, 17 januari 2016
vrijdag 29 januari 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[vert]Salah FARAH[/vert], die moslim leraar van 34 jaar, die gewond werd door de islamisten van As-Shabaa, toen hij de christenen wou verdedigen op de bus die aangevallen werd door die terroristen in de buurt Mandera op 24 december laatstleden, is zopas overleden in het hospitaal van Nairobi.

Hij is gestorven tengevolge van de vezrwondingen die hij opgelopen had bij zijn tussenkomst. De moordenaars van As-Shabaab hadden getracht de moslims te scheiden van de christenen op de aangevallen bus. Farah, vader van vijf zonen, stelde zich op tegen die scheiding en zei hun : [bleu]“Doodt ons allen ofwel vertrekt. Wij zijn allen broeders. Ik denk dat christenen en moslims elkaar moeten helpen.”[/bleu]

Het nieuws van het overlijden van Farah heeft de grote titels gehaald in de Keniaanse media. Zijn voorbeeld stelt de enige efficiënte wijze voor om zich te verzetten tegen de wapens van de terroristen die de godsdienst gebruiken om de bevolking te verdelen. En verder zitten er, achter de godsdienst heimelijke economische en politiek belangen.

  Raffaele Masto,
Buongiorno Africa

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 203 / 1149214

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Kenia   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License