missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Tanzania

Vluchtelingen in Tanzania

Band Nr 1/4 - 2016
dinsdag 5 april 2016 door Manu Quertemont, Webmaster

[marron]Om beter te kunnen geloven dat wij Belgen niet de enigen zijn die ons bekommeren om het lot van de vluchtelingen, en dat andere, minder rijke landen ook hun part doen om de meest kwetsbaren te onthalen, ziehier enkele cijfers uit Tanzania, dat op 10.000 km ver van ons ligt.[/marron]

MQ          

Sinds april 2015 tot februari 2016 heeft Tanzania 129.210 vluchtelingen uit Burundi opgenomen naast de 62.220 die er al waren. Dit is het rapport van de woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Mr Isaac Nantanga, toen er een persconferentie was in Dar Es-Salaam. Volgens de rapporten ontvluchtten de Burundezen de onstabiele politiek van hun land en werden geherbergd in verscheidene kampen in de streek van Kigoma.

JPEG - 43.7 kB

Mr Nantanga gaf te verstaan dat er 79.290 vluchtelingen in het kamp van Nyarugusu in het district van Kasulu opgevangen waren en dat er 45.487 bij gekomen waren in het kamp van Nduta in het district Kibondo, terwijl er ook nog 4.543 anderen het kamp van Mtendeli hadden vervoegd in het district Kakondo.

De woordvoerder verklaarde aan de pers dat de regering samenwerkte met het Hoog Commissariaat voor vluchtelingen, van de Verenigde Naties, om de toestroom aan vluchtelingen op te vangen en hen het nodige te bezorgen : veiligheid, eten, logement en water.

Burundese Vluchtelingen, die vertrekken naar Tanzania

Vóór de komst van de Burundezen waren er al andere vluchtelingen uit verschillende landen in het kamp van Nyarugusu sinds april 2015. Het waren 61.887 Congolezen, 150 Somaliërs en 189 van andere nationaliteiten – volgens Mr Nantanga.

Tanzania heeft een comité opgericht (een Nationaal Comité voor de toelaatbaarheid) om te antwoorden op de aanvraag van 815 asielzoekers, waarvan 735 uit Congo. Er zijn ook weer 147 nieuwe aanvragen, waarvan 80 uit Burundi en het houdt niet op…


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 304 / 1113523

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Tanzania   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License