missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
SICILIË

Gemeenschap in dienst van de migranten

EUR-ECHO Mei 2016
vrijdag 29 april 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Het intercongregationeel project voor de Migranten in Sicilië is goedgekeurd geweest op Kerstdag 2015 door de bisschop Antonio Stagliano van het diocees Noto.

Gedurende de Goede Week van dit jaar is aangekondigd geweest door de CIMI (Conferentie van de missionaire instituten in Italië) dat de eerste gemeenschap gevormd is geweest. Men telt vier leden : twee zusters en twee priesters, waarvan één onze confrater Vittorio Bonfanti is.

Hun gemeenschap zal deel uitmaken van een klein klooster naast het heiligdom “Onze Lieve Vrouw van Genade”. De gemeenschap is volledig en kan beginnen dit belangrijk project tot uitvoer te brengen dat het gemeenschappelijk leven, het gebedsleven, de vorming en de missionaire aanwezigheid insluit.

Wij zijn verheugd want zij zullen voor ons een missionaire uitdrukking zijn van onze dienst “ad gentes” betreffende de meest belangrijke kwestie van de migranten.

Zie eveneens Project UISG (Internationale Unie van de Algemene Oversten).


Trefwoorden

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 227 / 1122674

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Migranten   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License