missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Missionarissen van Afrika (Witte Paters)

28ste Algemeen Kapittel

16 Mei – 12 Juni 2016
donderdag 19 mei 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster

LOGO van het Algemeen Kapittel van de Missionarissen van Afrika

[bleu marine]Interpretatie van de kunstenares (Zuster Gys Dubé, Witte Zuster) :[/bleu marine]

Ik heb getracht er beweging in te steken, vreugde, “positieve golven-houdingen”, de vloed van de communicatie, een elan om “verder te gaan” naar de andere toe, in schetsen van dans…
Er is ook, in het hart van deze tekening, Afrika, Christus “zon” van onze levens, en de missie gesymboliseerd door het gebladerte in het rood dat toespringt naar de Schepper. Onze handen omhoog gericht naar Hem : “Laudato si” !

Maandag 16 mei : Opening van het Kapittel

Na enkele beschouwingen van technische aard over de gebruikswijze van gesofistikeerde uitrusting tot onze beschikking in de Zaal van het Kapittel, zijn we de dag begonnen en in feite het Kapittel met een zeer mooie plechtige intredingceremonie in de Heilige Plaats die [bleu]de Zaal van het Kapittel[/bleu] zal zijn.

Vervolgens, zijn de deelnemers aan het Kapittel geroepen geworden, elk met zijn naam, door de Voorzitter van het Kapittel, onze Algemene Overste, Richard Baawobr. Er zijn één en veertig Capitulanten aanwezig, een laatste zal morgen toekomen.

In het tweede deel van de voormiddag, is het Intern Reglement van het Kapittel gelezen en goedgekeurd geworden door een stemming van de Capitulanten. Een juridische commissie, evenals een redactiecomité zijn gevormd en goedgekeurd geworden.

In de namiddag, hebben de verschillende werkgroepen elkaar teruggevonden in hun zalen van overleg opdat zij hun manier om samen te werken zouden kunnen organiseren.

Om 14 uur in de namiddag, heeft de Prefect van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren van de Romeinse Curie, kardinaal Fernando Filoni, een conferentie gegeven over de staat en de uitdagingen van de Missie vooraleer voor te gaan in [bleu]de Eucharistie ’s avonds. [/bleu]

Dinsdag 17 mei 2016

Vandaag, eerste recollectie van de Capitulanten, gegeven door het Geestelijke Raadslid van het Kapittel.

Woensdag 18 mei 2016

De Algemene Overste en zijn Raad stellen hun rapport voor, evenals de Algemene Econoom.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 205 / 1114100

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen  De activiteit van de site opvolgen 28ste Algemeen Kapittel 2016   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License