missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
28ste Algemeen Kapittel

Het Waarde taxerend Onderscheid

19 mei 2016
vrijdag 20 mei 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Gekozen werkmethode : “Het Waarde taxerend Onderscheid”

Methode die voortkomt uit de sociologie is het “naar Waarde taxerend Onderscheid” op de eerste plaats : “een oproep tot dankbaarheid, de passie en de hoop !”. Deze benadering vraagt bij de aanvang zijn aandacht te richten op alles wat functioneert om nieuwe projecten te kunnen uitwerken. Al miskent zij de problemen niet, richt zij de aandacht op de oorzaken van het welslagen eerder dan op de oorzaken van de mislukking.

De methode richt haar aandacht en doet de verandering rusten op wat in onze groepservaring een positieve motivatie kan zijn. Dat gaat op de eerste plaats over de trouw aan ons charisma en het zoeken naar een “positief onderwerp” dat de motor kan worden van de verandering.

Bijgevolg, is het belangrijk terug te keren tot de wortels van wat het welslagen was van onze missionaire Sociëteit, en op het verleden een blik van dankbaarheid te werpen. De leden van het Kapittel zullen uitgenodigd worden te dromen, maar vertrekkend vanuit de werkelijkheid, terwijl men ingeworteld blijft in een hoop en een geloof in de Heilige Geest aanwezig en actief midden onze wereld en onze Sociëteit.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 128 / 1123629

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen  De activiteit van de site opvolgen 28ste Algemeen Kapittel 2016   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License