missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
28ste Algemeen Kapittel

Derde etappe : “de droom”.

23 mei 2016
dinsdag 24 mei 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Het gaat erom, vertrekkend van wat ontdekt werd van het beste van onszelf, de Sociëteit te dromen van 2022 zoals deze zou kunnen zijn als wij trouw waren aan wat ons leven geeft.[/marron]

[bleu marine]De droom heeft haar regels : [/bleu marine]

  • Op de eerste plaats zoeken wat er in ons bestaat, wat als basis zou moeten dienen en wat vergroot en versterkt moet worden van nu tot het volgend Kapittel.
  • Het zeker uitdrukken op een positieve manier zoals de methodologie van het Kapittel het wil. Het schrijven in de tegenwoordige tijd, ook al is het een droom voor 2022 en zonder bekommerd te zijn om het onbehagen dat dit kan veroorzaken. Het voorstel moet uitdrukken wat wij werkelijk wensen te zijn en te beleven.
  • En tenslotte moet die droom niet utopisch zijn maar zo realistisch, concreet en praktisch als mogelijk.

[bleu marine]Lucas had een droom voor de christelijke gemeenschap van zijn tijd :[/bleu marine]

  In de eerste dagen van de Kerk, bleven de broeders trouw aan het onderricht van de apostelen, vormden met elkaar een onderlinge gemeenschap, braken het brood en wijdden zich aan het gebed.

De vrees voor God was in alle harten ; vele tekenen en wonderen werden door de Apostelen verricht. Allen die het geloof hadden aanvaard, bleven bijeen en hadden alles gemeenschappelijk; ze verkochten al hun bezittingen en verdeelden de opbrengst onder degenen die iets nodig hadden.

Elke dag kwamen ze trouw een eensgezind samen in de tempel, braken het brood bij elkaar thuis en gebruikten hun maaltijden in een geest van eenvoud en vol vreugde. Ze loofden God en stonden in de gunst van het hele volk. De Heer breidde hun aantal dagelijks uit met mensen die gered wilden worden.

Handelingen 2, 42-47

[bleu marine]Aan ons dit toe te passen op onze Sociëteit.[/bleu marine]


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 123 / 1114100

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen  De activiteit van de site opvolgen 28ste Algemeen Kapittel 2016   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License