missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
28ste Algemeen Kapittel

Stan Lubungo van Zambia is onze nieuwe Algemene Overste

27 mei 2016
zaterdag 28 mei 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Na het morgengebed, is de dag begonnen met een algemene vergadering. Sinds gisteren, is het accent veranderd. Het zijn niet langer de besprekingen over onze dromen voor 2020 die de aandacht van de kapitulanten weerhouden, maar wel één van de belangrijkste akten van het kapittel, namelijk de verkiezing van de nieuwe algemene overste. De discussies en de stemmingen over de voorbereide teksten zijn opgeheven tot maandag.

Na de recollectie van gisteren, die als doel had de deelnemers spiritueel voor te bereiden, is de eerste vergadering van 27-05 begonnen met een heroproepen van de pertinente teksten van onze Constituties en Wetten. Vervolgens zijn de nauwkeurige directieven in verband met de manier om te procederen bij de verkiezingen voorgelezen geworden en door stembeurt ook aanvaard met eenstemmig akkoord.

De kapitulanten hebben zich daarna in groep teruggevonden om met elkaar te beraadslagen over de kwaliteiten die de nieuwe oversten zouden moeten hebben om adequaat te beantwoorden aan de uitdagingen waarmee ze zullen geconfronteerd worden. Het resultaat van hun beraadslagingen werd overgemaakt aan de voltallige vergadering vóór het middagmaal.

Gans de namiddag werd gewijd aan de verkiezing van de algemene overste. Voor de assistenten, zal dat volgende week het geval zijn. Indien na 5 stembeurten, de nieuwe algemene overste niet verkozen wordt met een tweederde meerderheid, dan gaat men over, vanaf de zesde stembeurt, tot een eenvoudige meerderheid tussen de twee confraters die het grootste aantal stemmen gekregen hebben. Dat is niet het geval geweest, want [bleu]Pater Lubungo werd vrij snel verkozen als nieuwe algemene overste[/bleu].

De dag werd beëindigd door de Mis, voorgegaan door de nieuwe algemene overste en daarna een “serata romana”, een avondfeest ter zijner eer.

JM Laurent
 
JPEG - 43.5 kB

P[bleu marine]ater Staneley LUBUNGO[/bleu marine] is geboren in Ndola in Zambia op 16 augustus 1967.
Ingetreden bij de Missionarissen van Afrika (Witte Paters), zal hij zijn opleiding volgen in Fribourg (Zwitserland) en in Toulouse (Frankrijk) waar hij zijn eeuwige eed zal uitspreken. Hij zal priester gewijd worden in Ndola op 2 augustus 1997.
Zijn eerste benoeming zal voor Congo zijn waar hij onderpastoor zal zijn te Badiya in het bisdom Bunia in Ituri.

Eind 1998 zal hij provinciaal raadgever benoemd worden ; hij zal voor die post herkozen worden in 2001.
Na een doortocht in Rome en in Dublin wordt hij benoemd voor de vorming van de aspiranten in Abidjan in 2005.

In 2012 wordt hij naar Parijs gestuurd voor studies in de dogmatiek en in 2015 wordt hij overste benoemd van de Provincie van Zuid Afrika.

[bleu]Op deze 27 mei 2016 werd hij zopas verkozen tot Algemene Overste van de Missionarissen van Afrika (Witte Paters) door het Algemeen Kapittel in Rome.[/bleu]

[bleu marine] Al onze wensen voor een vruchtbare dienst van de Sociëteit vergezellen hem. [/bleu marine]


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 169 / 1114100

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen  De activiteit van de site opvolgen 28ste Algemeen Kapittel 2016   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License