missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
28ste Algemeen Kapittel

Twee nieuwe algemene Assistenten

31 mei 2016
woensdag 1 juni 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Vandaag 31 Mei 2016 werd getekend door twee verkiezingen. Twee nieuwe algemene Assistenten werden verkozen, het betreft

  • [bleu]Francis Barnes[/bleu] afkomstig uit Groot Brittannië en die tot nu assistent was van de Provinciaal van Europa en
  • [bleu]Martin Grenier[/bleu], een Canadese confrater en de tot vandaag nog verantwoordelijke was van het Centrum Afrika in Montréal. Bedankt allebei aanvaard te hebben. Er zal tot morgen moeten gewacht worden om de laatste Assistent te kennen.

Om te helpen voor de bezinning van de kapitulanten, is een Zuster van de Dochters van St. Paulus komen spreken van de [bleu]evangelisatie en van de nieuwe media en sociale netwerken[/bleu], terwijl gedurende de namiddag, Andreas Göpfert de staat en de uitdagingen voorgesteld heeft van de [bleu]coördinatie van JPIC en ED[/bleu] en vervolgens, hebben onze twee broeders Anthony Baaladong en Simon Gomah ons met passie gesproken over [bleu]de roeping van de broeders[/bleu].

JPEG - 15.2 kB

F[bleu marine]rancis Barnes[/bleu marine] is geboren op 26 september 1950 te Stockfort (UK). Hij heeft zijn missionariseed afgelegd te Totteridge (UK) op 16 april 1981 en hij werd priester gewijd op 20 juni 1981 te Salford. Hij heeft gewerkt in Burkina Faso in de parochiepastoraal, in Polen voor de roepingenanimatie, daarna heeft hij animatie- en vormingsposten opgenomen in Rome, in Zambia en in Kenya. Hij was tot nu assistent van de Provinciaal van Europa.JPEG - 14.4 kB

M[bleu marine]artin Grenier[/bleu marine] is geboren op 21 maart 1963 te Beauceville in Québec. Hij heeft zijn missionariseed afgelegd te Wood Green (Londen) op 18 december 1993 en werd priester gewijd op 23 september 1995 te St.Joseph-de-Beauce in Québec. Na drie jaren pastoraal werk in Zambia, werd hij benoemd voor de vorming in Bangalore, in India. Na een sabbatjaar, is hij teruggekeerd naar India, daarna naar Jinja (Oeganda), altijd in de vorming. Na een studiecyclus aan het IFIC in Mali, heeft Martin gewerkt in het Centrum Afrika in Montréal waar hij verbleef vooraleer de Amerika’s (AMS) te vertegenwoordigen in het Kapittel.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 124 / 1113523

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen  De activiteit van de site opvolgen 28ste Algemeen Kapittel 2016   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License