missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
België

BOODSCHAP BIJ GELEGENHEID VAN HET FEEST AAN HET EINDE VAN DE RAMADANMAAND 2016

woensdag 6 juli 2016 door Webmaster
’Id al-Fitr / Ramazan Bairami,
7de/8ste juli 2016
 

[vert] Beste moslimvrienden, [/vert]

Deze dagen vieren jullie feest. Dit feest is zichtbaar en tastbaar aanwezig in ons land. Het is duidelijk dat jullie een belangrijke schakel zijn in de samenleving die we samen opbouwen!

Naar aanleiding van Id al-Fitr, het feest op het einde van de Ramadan, willen we jullie naar goede gewoonte feliciteren. Het einde van deze speciale maand is voor jullie een vreugdevol gebeuren. Dertig dagen lang stonden vasten en gebed centraal. Jullie stelden de eigen consumptie in vraag en dachten na over je levenshouding. De band met mensen om je heen werd aangehaald en versterkt. Dat alles maakt de Ramadanmaand religieus heel betekenisvol.

Allen worden wij sterk bewogen door Gods barmhartigheid. ’De Barmhartige’ (Ar-Rahman) is één van de 99 mooie namen waarmee jullie God benoemen. Het treft ons dat jullie in de Ramadanmaand vele goede doelen en mensen in nood steunen. Deze vormen van barmhartigheid herkennen wij en ook wij proberen ernaar te leven.

Wij geloven dat we samen met jullie kunnen bouwen aan een barmhartige samenleving hier en in de wereld. Samen kunnen we liefde zaaien en opvang verzorgen voor vluchtelingen. Ook weduwen, ouderen, wezen en kwetsbare jongeren vragen onze aandacht. Barmhartigheid omvat welwillendheid, vergeving, mildheid en vriendelijkheid. Wij geloven dat we samen kunnen werken aan een rechtvaardige en warme leefomgeving waar iedereen tot zijn recht kan komen.

Met deze brief drukken we onze verbondenheid uit met jullie. Elk feest kan en mag een feest zijn van wederzijdse verrijking en uitwisseling tussen onze gemeenschappen. Graag blijven we in dialoog met elkaar doorheen het jaar.

M[vert]et vredevolle groeten,[/vert]

  [mauve fonce] Guy Harpigny
Bisschop Referendaris voor de interreligieuze dialoog[/mauve fonce]
  [mauve fonce] Leon Lemmens
Bisschop Referendaris voor de interreligieuze dialoog[/mauve fonce]
  [mauve fonce] Steven Fuite
Synodevoorzitter van de Verenigde Protestantse Kerk in België[/mauve fonce]

 
PDF - 71.4 kB
Texte arabe
Arabische tekst

 
PDF - 79.8 kB
Turkse tekst
Texte turc

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 241 / 1122565

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License