missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Open brief aan de moslimwereld

dinsdag 30 augustus 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Een open brief van Abdennour Bidar, filosoof specialist in de hedendaagse evoluties van de islam en in de theorieën van de secularisatie en de postsecularisatie, uitgegeven in de Huffington Post Maghreb[/marron]

G[vert]eliefde moslimwereld,[/vert]

ik ben één van uw verre zonen die u van buitenaf en van ver bekijkt – vanuit dit land Frankrijk waar vandaag zo velen van uw kinderen leven. Ik bekijk u met mijn strenge ogen van filosoof, sinds zijn kinderjaren gevoed door het taçawwuf (soefisme) en door het westelijk denken. Ik bekijk u dus vanuit mijn positie van barzakh, van de landengte tussen de twee zeeën van het Oosten en van het Westen !

En wat zie ik ? Wat zie ik wellicht beter dan anderen precies omdat ik u van verre bekijk, met de terugloop van de afstand ? Ik zie u, in een staat van miserie en van lijden, wat me oneindig droevig maakt, maar die mijn oordeel van filosoof nog strenger maakt ! Want ik zie dat ge aan ’t bevallen bent van een monster dat beweert zich “Islamstaat” te noemen en waaraan sommigen liever de naam van de duivel geven : DAESH. Maar het ergste is dat ik zie dat ge uzelf aan ‘t verliezen bent – uw tijd en uw eer verliezen – in de weigering te erkennen dat dit monster uit u geboren is, uit uw afdwalingen, uit uw contradicties, uit uw eindeloze splitsing tussen verleden en heden, uit uw al te langdurige onbekwaamheid uw plaats te vinden in de menselijke beschaving.

[mauve fonce]Lees de hele brief :[/mauve fonce]

Word - 48.5 kB
Open brief aan de moslimwereld

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 557 / 1114421

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License