missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Welke moet de prioriteit van de Kerk zijn
                          in de wereld van vandaag ?

vrijdag 9 december 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Vraag gesteld aan kardinaal Jozef De Kesel.[/marron]

Ik zou zeggen dat er verschillende zijn.

Op de eerste plaats [bleu marine]de verkondiging van het Evangelie[/bleu marine] want in onze moderne maatschappijen, heeft men de neiging de godsdienst te marginaliseren, deze te privatiseren. Men heeft de neiging te zeggen dat het geloof in God interessant is voor het private leven van de burgers maar dat dit niets te maken heeft met de opvatting van de maatschappij. De godsdienst heeft geen burgerrecht op de openbare plaats. Welnu, ik geloof dat het feit van de godsdienst te marginaliseren een slechte strekking is, en bijgevolg een prioriteit voor ons, niet om ons op te dringen maar om het geloof voor te stellen en aanwezig te zijn. Dat is een grote prioriteit naar mijn aanvoelen. Eerder dan te herevangeliseren, zou ik zeggen dat men moet evangeliseren, de verkondiging doen van de Blijde Boodschap in ons samenlevingen.

Ik zie nog een andere prioriteit, die me persoonlijk is : [bleu marine]het gebed en de liturgie.[/bleu marine]
Vele personen in de maatschappij hebben nog contact met de Kerk door de liturgie. Daarom denk ik dat het van groot belang is dat de liturgie werkelijk correct is, mooi, en dat de mensen die naar de kerk komen de schoonheid van het Evangelie kunnen proeven, precies. Niets anders.

Tenslotte, denk ik nog aan een andere prioriteit, waaraan paus Franciscus niet ophoudt te herinneren, namelijk deze van [bleu marine]een Kerk die naar buiten treedt, ingezet in de maatschappij.[/bleu marine]

Op die manier, laat zij toe te weerstaan aan die tendens van de privatisering.

(Solène Tadié – hebdo DIMANCHE nr. 42 – 27/11/16)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 583 / 1148227

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License