missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Oeganda

Het SHARING YOUTH CENTRE
Kampala / Oeganda

Famille-Mission 1/4 2017
donderdag 30 maart 2017 door D.F. (Vertaling), Manu Quertemont, Webmaster

Zalige verjaardag… 40 jaren is een hele termijn !

Beginnen we met het oudste. Het SHARING Centrum van Kampala, gesticht en beheerd door de Witte Paters sinds 1977, is in de loop van de decennia één van de belangrijkste instellingen geworden voor de jeugd van Oeganda.

Hier kunnen de jongeren een beroep aanleren : houtbewerking, lassen, keuken, naad, informatica enz. In het centrum is er een bibliotheek, een vredevolle en rustige plaats waar de jeugd van de stad kan komen om te studeren en bij te leren. Honderden adolescenten komen er elke dag toegestroomd. SHARING is ook een sportieve club, waar ’s avonds tussen 16 u. en 21 u., de jongeren van de Oegandese metropool hun geliefkoosde sport kunnen beoefenen : voetbal, basketbal, volleybal, netbal, taekwondo, capoeira, tennis en soms zelfs baseball…

Cursus informatica

Lessen van keuken en naadSHARING, dat is ook de parochie van de jongeren.

Elke zondag staat er een bijzondere Eucharistie voor de jeugd op het programma en deze vindt plaats in de polyvalente hall van de instelling die bij die gelegenheid dienst doet als kapel.

Honderden jongens en meisjes komen er de dag des Heren vieren. Onnodig te zeggen dat er een goede sfeer heerst op deze bijeenkomst.

De Xaveri (Jeugdbeweging))

Pater Hilaire Huinko, 41 jaar, van Burkina, M.Afr., directeur van het Centrum)Terug naar de projecten van « Het hier en nu met passie beleven »


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 324 / 1113633

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Uganda   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License