missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Zambia

St. Laurent HOME OF HOPE
Lusaka / Zambia

Famille-Mission 1/4 2017
donderdag 30 maart 2017 door D.F. (Vertaling), Manu Quertemont, Webmaster

Het HOME OF HOPE centrum is een instelling van het diocees Lusaka in Zambia. Omringd door een comité van leken komende uit de lokale parochie en van vier leerkrachten; het is onze Poolse confrater [rouge]Jacek Rakowski[/rouge], opvoedkundige in vorming, die de coördinator ervan is.

De doelstelling van dit jongerentehuis is de straatkinderen weg te halen uit de slechte kring die de kleine vluchtelingen zonder familie bedreigt : straten van drugs, seksueel misbruik en wandaden van allerlei soort. Dit centrum heeft als roeping die verloren kinderen op te vangen en hen te re-integreren in de maatschappij en zo mogelijk in hun gezin in hun geboortedorp..

Wanneer een kind en zijn familie bereid zijn voor deze re-integratie wordt de vluchteling terug naar zijn thuis gebracht. Men geeft hem dan zo nodig een “Exit Kit” : nieuwe klederen, een deken, schoenen, enz.

Maar vooraleer zo ver te komen, wordt elke jongen van minder dan 14 jaar die op de loop is opgevangen in de grote familie van Home of Hope waar hij een onderdak, eten en een opleiding kan vinden. In het Home St. Laurent telt men gemiddeld een 50 tal ontvangsten per jaar. Er zijn altijd min of meer 40 jongens die in het centrum verblijven. Al die kinderen volgen er de school en krijgen de nodige zorgen van het werk.

Raad van onderzoek uitgebracht door het centrum

De ploeg van opvoeders gaat regelmatig op bezoek in de wijken van Lusaka waar deze straatkinderen gewoonlijk samenkomen. Er wordt een belangrijke aandacht besteed aan de nieuwkomers die nog niet besmet werden door de stad en haar gevaren.

Voor de kinderen die, ondanks de inspanningen van het centrum, nog niet in staat zijn geïntegreerd te worden in hun familie et hun midden van oorsprong, gaat de NGO verder in het voorzien van hun opvoeding door hen naar middelbare scholen of ateliers voor een technische vorming te sturen.

Familieleven

Op weg naar de middelbare school

Na de klas : vrije tijdsbesteding

Leren door te spelen

Slaapzalen

Info’s over de gevaren van tabak, van alcohol, en van drugs

Home of Hope – Het Huis van de HoopTerug naar de projecten van « Het hier en nu met passie beleven »


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 222 / 1125276

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Zambia   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License