missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Tijd van de schepping

vrijdag 8 september 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster
DE CHRISTENEN BIDDEN
EN DRAGEN ZORG VOOR DE SCHEPPING
SAMEN
  De Tijd van de Schepping heeft elk jaar plaats tussen 1 september en 4 oktober, door 2,2 miljarden christenen uit te nodigen zorg te dragen voor de schepping en voor haar te bidden.

De 1ste september is uitgeroepen geworden als de Dag van Gebed voor de Schepping (of Dag van de Schepping) door de oecumenische Patriarch Dimitrios I in 1989 et is overgenomen geworden door andere Christelijke Kerken in 2001 evenals door Paus Franciscus met de katholieke Kerk in 2015.

In de loop van de laatste jaren, zijn talrijke katholieke kerken ermee begonnen de tijd van de schepping te vieren tussen deze datum en 4 oktober, de feest dag van de heilige Franciscus van Assisië.

  “De innerlijke Vrede is nauw verbonden met de bescherming van de ecologie en met het gemeenschappelijk welzijn want, beleefd op een authentieke wijze, openbaart zij zich door een evenwichtige levensstijl, verbonden met een bekwaamheid van bewondering die naar de diepte van het leven leidt. De natuur is vervuld van woorden van liefde.”
Paus Franciscus, Geloofd zijt gij, # 225
 

De schepping met bewondering beschouwen is een betekenisvolle manier om onze harten te openen voor het mysterie van het universum en voor de openbaring van de liefde die de schepping incarneert.
AEFJN is gelukkig u wekelijkse meditaties te bezorgen verspreid door de antenne Duitsland gedurende dit seizoen van de schepping om een dieper bewustzijn op te wekken van de wederzijdse verbondenheid van de wezens en van onze verantwoordelijkheid de schepping te beschermen.

Het is een belangrijk moment in de geschiedenis van onze wereld waar zoveel mensen van geloof en van ecologische bewustwording luid spreken in naam van de meest kwetsbare personen en in naam van de schepping.

Eerste meditatie


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 153 / 1149214

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen R+V   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License