missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
De Tijd van de Schepping - Tweede week

EEN LIEDEVOLLE AANDACHT VOOR WAT KLEIN IS

AEFJN
maandag 11 september 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Om de geschikte tijd over de schepping verder te zetten, bieden we u een nieuwe meditatie van de Duitse antenne.

De liefde voor de kleine dingen[/marron]

De Tijd van de Schepping

1 September 2017 – 4 Oktober 2017

De Heilige Theresia van Lisieux heeft ons “de kleine weg van de liefde” geleerd.
Op een gelijkaardige wijze, legt Paus Franciscus de nadruk op de belangrijkheid van de eenvoudige en dagelijkse daden en beslissingen voor de geïntegreerde ecologie. Deze geven aan ons leven zijn waarde en zijn waardigheid zoals ook God aan het kleinste schepsel zijn unieke schoonheid en zijn onschatbare waarde heeft gegeven.

[mauve fonce]Enkele teksten van de Encycliek “Laudato si” van Paus Franciscus :[/mauve fonce]


Elk schepsel is het voorwerp van de tederheid van de Vader, die er een plaats aan geeft in de wereld. Zelfs het kortstondige leven van het meest onbeduidende wezen is het voorwerp van zijn liefde, en, in die weinige seconden van het bestaan ervan, omringt Hij het met zijn affectie. (77)

Elk schepsel heeft zijn eigen goedheid en volmaaktheid. (69)

De plicht volbrengen van de schepping te beschermen door kleine dagelijkse acties is zeer edel… (211)

Het voorbeeld van de Heilige Theresia van Lisieux nodigt ons uit de kleine weg van de liefde na te leven, geen gelegenheid laten voorbijgaan van een vriendelijk woord, van een glimlach, van om ’t even welk klein gebaar dat vrede en vriendschap zaait. Een integrale ecologie bestaat ook uit eenvoudige dagelijkse gebaren waarmee we breken met de logica van het geweld, van de uitbating, van het egoïsme. (230)


[bleu violet] Gebed [/bleu violet]

Almachtige God die aanwezig zijt in heel het universum en in het kleinste van uw schepselen, Gij die met uw tederheid omsluit alles wat bestaat, verspreid over ons de kracht van uw liefde opdat wij het leven en zijn schoonheid zouden beschermen. (LS 246)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 496 / 1158770

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen R+V   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License