missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Documentaire

Christenen van Algerije

الكنيسة الكاثوليكية في الجزائر - Katholieke Kerk van Algerije
dinsdag 24 oktober 2017 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster

Wanneer men de Kerk van Algerije oproept, blijft het antwoord dikwijls vaag en onnauwkeurig. Welk katholiek leven is er ter plaatse ? Welke “ontmoeting” met de moslims ? Welke ruimte van vrijheid om zijn geloof te praktiseren ?

Om het te weten, hebben we de sporen gevolgd van de religieuze mannen en vrouwen over de duizenden kilometers doorheen de 4 diocesen die over het land verspreid zijn. Kleine gemeenschappen van de woestijn, priesters van de steden, Broeders en Zusters in dienst van de opvoeding of van de vorming, spirituele Centra, bibliotheken… geleidelijk verschijnen en tekenen zich de afmetingen af van een Algerije van vriendschap en van uitwisseling waar de Dienaars van Jezus et de opbouwers van Hoop hun plaats vinden in de samenleving om er een “ingeburgerde” Kerk te doen leven, ’t is zeggen, een Kerk die “burgerrecht gekregen heeft” in deze islam grond.

Een coproductie KTO/Grand Angle Production 2017
– Gerealiseerd door Jean Dulon
 

[bleu] Zien : [/bleu]
Chrétiens d’Algérie – Documentaire van 16/10/2017 (51’10 in ’t Frans)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 174 / 1113523

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Algerië   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License