missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Levenswoord.

De dag waarop ik me werkelijk heb liefgehad

Lettre aux amis Nr 41 - JUNI 2018 - Canada
dinsdag 5 juni 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Charly Chaplin zou dit gedicht hebben voorgedragen op zijn 70ste verjaardag, 16 april 1959, gedicht dat oorspronkelijk geschreven werd door Kim McMillen [1]
Ook al is hijzelf er niet de auteur van, hij is het nochtans die deze tekst heeft leren kennen aan het grote publiek, door in zijn hart zich woorden eigen te maken die zijn eigen innerlijke melodie van gans een leven zongen.
[/marron]

De dag dat ik mezelf werkelijk heb liefgehad, heb ik begrepen dat ik, in alle omstandigheden, op de goede plaats was, op het goede moment. En dan, heb ik me kunnen ontspannen.
Vandaag, weet ik dat dit genoemd wordt…. Zelfwaardering.

De dag dat ik mezelf werkelijk heb liefgehad, heb ik kunnen inzien dat mijn angst en mijn emotioneel lijden niets anders waren dan een signaal wanneer ik tegen mijn overtuigingen inga.
Vandaag, weet ik dat dit genoemd wordt…. Authenticiteit.

De dag dat ik mezelf werkelijk heb liefgehad, heb ik opgehouden een verschillend leven te willen en ik ben begonnen te zien dat alles wat me overkomt, bijdraagt tot mijn persoonlijke groei.
Vandaag, weet ik dat dit genoemd wordt…. Rijpheid.

De dag dat ik mezelf werkelijk heb liefgehad, ben ik het misbruik beginnen inzien in het feit een situatie of een persoon te forceren, met als enig doel te bereiken wat ik wil, terwijl ik zeer goed weet dat noch de persoon noch ikzelf bereid zijn en dat het niet het goede moment is.
Vandaag, weet ik dat dit genoemd wordt…. Respect.

De dag dat ik mezelf werkelijk heb liefgehad, ben ermee begonnen me te bevrijden van alles wat niet heilzaam was, personen, situaties, alles wat mijn energie verlaagde. In het begin, noemde mijn rede dit het egoïsme.
Vandaag, weet ik dat dit genoemd wordt…. Eigenliefde.

De dag dat ik mezelf werkelijk heb liefgehad, heb ik opgehouden bevreesd te zijn voor de vrije tijd en ik heb opgehouden grote plannen te maken, ik heb de megaprojecten van de toekomst opgegeven. Vandaag, doe ik wat correct is, wat ik gaarne doe, wat me behaagt en volgens mijn ritme.
Vandaag, weet ik dat dit genoemd wordt…. Eenvoud.

De dag waarop ik me werkelijk heb liefgehad, heb ik opgehouden te zoeken altijd gelijk te hebben, en ik heb me rekenschap gegeven van al de keren dat ik me vergist heb.
Vandaag, heb ik ontdekt…. de Nederigheid.

De dag waarop ik me werkelijk heb liefgehad, heb ik opgehouden het verleden te herbeleven en me zorgen te maken over de toekomst. Vandaag, leef ik in het hier en nu, daar waar elk leven voorbijgaat.
Vandaag, beleef ik elke dag op zijn beurt. En dat wordt genoemd…. Volheid.

De dag waarop ik me werkelijk heb liefgehad, heb ik begrepen dat mijn hoofd me kon misleiden en me kon teleurstellen. Maar als mijn hoofd ten dienste stel van mijn hart, wordt het een zeer waardevolle bondgenoot !
Dit alles is…..Weten te leven !

[bleu marine] We moeten niet bevreesd zijn onszelf in de ogen te kijken. Uit de chaos worden sterren geboren. [/bleu marine]

[1 Kim McMillen , schrijfster uit Colorado, geëngageerd in een weg van persoonlijke ontwikkeling, heeft een boek gerealiseerd, voor haar overlijden op 54 jarige leeftijd, met de hand geschreven voor haar vrienden, dat, op een eenvoudige en heldere wijze, enkele woorden samenbrengt die te beluisteren en te mediteren zijn. Afgemeten woorden om te zeggen dat een andere manier van leven mogelijk is en dat het van belang is zichzelf lief te hebben.
Haar dochter, Alison, die deze getuigenis wijd wou doen kennen, heeft in 2001 “When I loved myself enough” uitgegeven.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 334 / 1102522

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License