missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Algerië

Zomer 2018

Ontmoeting en Ontwikkeling (CCSA)
donderdag 19 juli 2018 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster
[mauve fonce] Maandag 16 juli 2018 [/mauve fonce]

Het is 23 uur. We hebben de hele avond doorgebracht ons bezig te houden met een jonge Congolese vrouw die op het punt stond te bevallen. Ondanks de bevestigingen van “geen problemen”, is zij verplicht op weg te gaan van de ene kliniek naar de andere opdat men haar zou opnemen sinds 17 u. in de namiddag. Daar zij draagster is met een besmettelijke ziekte, zijn er speciale zorgen nodig zodat de baby kan geboren worden in goede voorwaarden. Om 23 uur wordt zij eindelijk gehospitaliseerd. Haar Kruisweg heeft eindelijk een eind genomen. Sinds meer dan 3 weken trachten we haar een onderkomen te vinden, maar overal zit het vol of wordt heropgebouwd sinds november 2017, of zijn er moeilijkheden met het personeel dat om de 2 maanden verandert omwille van de onenigheden, of erger nog, sommigen zijn op verlof gedurende de hele zomer. Dat alles is soms choquerend, vooral als de vergaderingen van de 4 sterren hotels georganiseerd worden om “de situatie te analyseren” in alle rust en luxe. De vrouw waarvan we spreken is 19 jaar en werd verkracht door de baas van een bouwwerf om er een kamer te hebben of er de nacht door te brengen.

Enkele dagen eerder, was er een andere vrouw gekomen om onze hulp in te roepen, zij werd verkracht door 9 mannen in Tamanrasset. Ook voor haar hadden we hulp gevraagd, maar we hadden van dezelfde structuren, die we al vermeld hebben, alleen maar negatieve antwoorden gekregen. Gelukkig zijn onze geldschieters voldoende getrouw, al hebben in dit jaar 2018, sommigen meer dan 6 maanden gewacht om ons hun overschrijvingen te laten geworden, en dit terwijl de hoge nood niet ophoudt, maar integendeel intenser wordt, ook als hebben we minder bezoekers krijgen.

Zo hebben we eergisteren een arme man au Kameroen ontvangen. Hij kwam uit de gevangenis waar hij 1 maand verbleef voor valse identiteit. Zijn aanhouding gebeurde op de vlieghaven terwijl hij moest vertrekken met de hulp van OIM. Vandaag loopt hij rond in de straten van Algiers, tot op het moment dat wij hem weer naar Kameroen kunnen doen terugkeren langs de baan (reeds 75 gevallen behandeld sinds 1 januari 2018). Ook daar hadden we een belofte van hulp van fondsen die verworven werden dankzij de Vastenactie 2018. We wachten nog altijd.

Zo is de situatie zeker niet gemakkelijk, maar ondanks alles, zullen we binnen twee dagen beginnen met ons [bleu]“Zomervakantiecentrum”[/bleu] voor de kinderen van de wijken “van de Beek en van de Bronnen” met 40 kinderen en een tiental belangloze monitoren/monitrices. Wij hebben altijd bewondering voor die edelmoedige Algerijnse jeugd.

Zo verloopt de zomer 2018 met zijn moeilijkheden en zijn vreugden. Een altijd formidabele en aanlokkelijke periode.

  Jan Heuft, P.B.
Verantwoordelijke van R&D (CCSA) [1]
Algiers

[1Ontmoeting en Ontwikkeling (Comité van de Gelovigen van de Diensten in Algerije)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 199 / 1124756

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Algerië   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License